Batoane din susan fără zahăr (keto, diabet, fără gluten, fără lactoză)

Susanul este delicios. Mulți îl adoră pentru factorul crocant, dar și pentru gustul plăcut, mai ales în combinație cu ceva dulce.

Din păcate, batoanele de susan din comerț sunt făcute cu siropuri nocive sau cu miere, dar prăjite la temperaturi mari. 

Batoane din susan fara zahar

Batoane din susan fara zahar: Ms-fox.pl

Vestea bună este că ne putem prepara aceste batoane în casă, folosind doar ingrediente sănătoase. În rețeta de mai jos veți găsi doar 3 ingrediente. Niciunul din ele nu este zahăr.

Batoanele de susan pot fi făcute și în varianta fără zahăr, potrivită atât celor care țin dieta keto, cât și celor care au diabet sau o alimentație sănătoasă.

Pe lângă susan se pot adăuga și alte semințe sau chiar nuci. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu susan, pe care vă recomand să le încercați:

Fursecuri din banane și susan – fără făină, zahăr sau ulei!
Pâine plată din semințe de susan, bogată în fibre – 100% fără gluten și fără ulei
Biscuiți cu susan și portocală (fără zahăr, făină sau ulei)
Sărățele cu susan de post (fără gluten)

Batoane din susan fără zahăr - rețetă

Categorie Dessert, Snack

Ingrediente
  

  • 120 g de semințe de susan
  • 100 g de eritritol (sau xilitol)
  • 1 linguriță de apă (sau lapte vegetal)

Mod preparare rețetă
 

  • Măcinați eritritolul prin râșnița electrică de cafea, până se transformă într-o pudră fină.
  • Puneți pudra de eritritol într-un bol și adăugați apa. Amestecați bine.
  • Prăjiți semințele de susan într-o tigaie la foc minim până se rumenesc puțin. Este important să stați lângă aragaz și să amestecați continuu, deoarece în circa un minut semințele se rumenesc.
  • Adăugați pasta de îndulcitor cu apă și amestecați bine. Lăsați câteva secunde, apoi transferați compoziția pe o hârtie de copt.
  • Puneți deasupra pastei de susan o altă hârtie de copt și întindeți cu sucitorul. Întindeți pasta într-o foaie de 2 mm.
  • Îndepărtați hârtia de deasupra și dați susanul la frigider. Lăsați-l să stea peste noapte, sau minim 2 ore.
  • Tăiați apoi susanul în pătrate sau batoane, cu un cuțit. Sau îl puteți rupe în bucăți.
  • Păstrați batoanele de susan într-o caserolă închisă.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.