Fursecuri din banane și susan – fără făină, zahăr sau ulei!

Am vrut să fac niște fursecuri din banane și semințe de susan. După ce am pasat banana, din greșeală am scos borcanul cu fulgi de cocos în locul celui cu semințe de susan. Am turnat peste banană, apoi mi-am dat seama că nu e susan, ci cocos!

Așa că am completat cu semințe de susan cât a mai încăput în compoziție. Voi puteți face aceste fursecuri doar din banane și susan, fără fulgi de cocos. Dar au ieșit buni și așa. 

Fursecuri din banane și susan - fără făină, zahăr sau ulei!

Fursecuri din banane și susan – fără făină, zahăr sau ulei

Mă încântă aceste gen de fursecuri deoarece se fac foarte repede și pot fi servite pe post de desert sau gustare. Nu conțin făină (gluten), nici zahăr sau ulei.

Aroma de dulce și conținutul de grăsimi sunt 100% naturale! Pot fi oferiți și copiilor, ca un dulce sănătos și hrănitor.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri fără ulei, făcute la airfryer sau în cuptorul aragazului, pe care vă recomand să le încercați: 

Fursecuri de post rapide, din 3 ingrediente – fără zahăr, făină, ulei
Fursecuri din mere și nuci – fără făină, zahăr, ouă, lactate
Fursecuri din 2 ingrediente – vegan, keto, diabet (fără zahăr, făină sau ulei)
Fursecuri din ovăz și scorțișoară (fără zahăr, făină sau ulei)

Fursecuri din banane, cocos si susan

Fursecuri din banane, cocos si susan

Fursecuri banane, cocos si susan

Fursecuri banane, cocos si susan

Fursecuri banane, cocos si susan fara ulei

Fursecuri banane, cocos si susan fara ulei

Fursecuri banane, cocos si susan - reteta fara ulei

Fursecuri banane, cocos si susan – reteta fara ulei

Fursecuri banane si susan - reteta fara ulei

Fursecuri banane si susan – reteta fara ulei

Fursecuri din banane, cocos si susan - reteta fara ulei

Fursecuri din banane, cocos si susan – reteta fara ulei

Fursecuri din banane și susan - fără făină, zahăr sau ulei!

Fursecuri din banane și susan

Categorie Dessert, Snack

Ingrediente
  

  • 2 banane
  • 100 g de fulgi de cocos
  • 40 g de semințe de susan

Mod preparare rețetă
 

  • Decojiți banana și puneți-o într-un bol.
  • Pasați-o cu furculița până se face piure.
  • Adăugați fulgii de cocos și semințele de susan și amestecați bine.
  • În cazul în care compoziția este prea moale și nu se ține când vreți să o modelați, mai adăugați cocos sau susan
  • Luați câte o linguriță de compoziție și dați-o o formă de bilă, apoi aplatizați-o cu degetele pentru a obține un fursec subțire.
  • Procedați așa cu toată compoziția, așezând fursecurile pe hârtie de copt.
  • Eu am copt fursecurile la airfryer. Setați temperatura la 170-180 de grade și lăsați câte 3-5 minute pe fiecare parte. Sunt gata când s-au rumenit frumos pe margini.
  • Dacă nu aveți o friteuză cu aer cald, puteți coace fursecurile în cuptor, pe hârtie de copt, sau pe aragaz, într-o tigaie antiaderentă de care nu se prinde deloc (dacă se prinde, puneți hârtie de copt).

Notă

Fursecurile cu banane și susan sunt crocante când le scoateți din cuptor. Pe măsură ce stau, se înmoaie și capătă o textură fragedă. Devin de asemenea mai dulci și mai aromate după o zi. 

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.