Fursecuri din ovăz și scorțișoară (fără zahăr, făină sau ulei)
Fursecurile din ovăz și scorțișoară nu conțin adaos de zahăr. Sunt îndulcite în mod natural cu mere și curmale.
Dacă sunteți adepții unui regim alimentar sănătos, vă sugerăm să încercați acest desert natural. Se face doar din fructe și cereale.
Fursecurile din ovăz și scorțișoară nu conțin nici măcar făină sau ulei. Sunt ideale pentru cura de slăbire.
Un fursec făcut după rețeta de mai jos are doar 50 de calorii și 9 g de carbohidrați. Puteți mânca fără probleme 2-3 pe zi, sau chiar mai multe, în funcție de aportul vostru de calorii.
Ovăzul, merele și curmalele sunt bogate în fibre și sărace în grăsimi.
Cu siguranță veți fi tentați să încercați această rețetă dacă aveți intoleranță la gluten, lactoză sau ouă.
Nu conțin ingrediente ce pot provoca sau agrava alergiile alimentare.
Le puteți servi ca desert sau ca gustare între mese. Sunt bune de luat la școală, la serviciu sau în călătorie.
Cuprins
FURSECURI DIN OVĂZ ȘI SCORȚIȘOARĂ – REȚETĂ
Nr. de fursecuri: 12
INGREDIENTE
• 120 g de fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia ecologici, fără gluten)
• 4-5 linguri de piure de mere (vi-l recomand pe acesta, fără zahăr, ecologic)
• 170 g de curmale (vi le recomand pe acestea la ofertă)
• 1 lingură de pudră de scorțișoară
MOD DE PREPARARE
Primul pas este să puneți curmalele la hidratat într-un bol cu apă.
Puteți face acest lucru cu o seară înainte.
Dacă nu ați apucat să faceți acest lucru și vreți să pregătiți fursecurile acum, turnați peste ele apă fierbinte.
În câteva minute se vor înmuia.
Dacă folosiți curmale Medjool, acestea sunt suficient de moi încât să nu necesite înmuiere în prealabil.
Curmalele uscate nu se vor măcina bine în robot și vor rămâne bucăți, ceea ce nu este de dorit.
Așadar, puneți curmalele în robotul de bucătărie cu lama S.
Adăugați piureul de mere, fulgii de ovăz și scorțișoara.
Mixați câteva secunde la viteză mare, până când ingredientele se macină complet.
Compoziția finală trebuie să arate ca o pastă. În cazul în care pasta este prea moale, mai puneți 1 lingură de fulgi de ovăz măcinați.
Dacă este prea tare, mai adăugați 1 lingură de piure de mere. Sau puteți folosi suc, apă sau lapte vegetal.
Compoziția trebuie să fie lipicioasă, dar modelabilă. Vă puteți umezi mâinile când le modelați.
Formați din compoziție 12 biluțe. Așezați-le în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt.
Apăsați-le apoi cu degetele sau cu dosul unei lingurițe pentru a le da o formă plată.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
Nu plecați departe de aragaz. Se coc în circa 10-13 minute.
Dacă le lăsați prea mult se vor usca prea tare sau se pot arde.
NOTE ȘI SUGESTII
Nu vă descurajați dacă nu aveți un robot performant, puteți folosi blenderul vertical (manual) sau mașina de tocat carne pentru a mărunți curmalele..
Fulgii de ovăz se pot da prin râșnița electrică de cafea.
Piureul sau sosul de mere se poate cumpăra din comerț, însă este foarte bine dacă l-ați face în casă.
Pe site-ul nostru puteți găsi o rețetă de sos de mere rapid, fără zahăr. Conține doar mere, apă și suc de lămâie.
INFORMAȚII NUTRIȚIONALE
Un fursec din ovăz și scorțișoară conține:
• 150 de kilocalorii
• 19 g de carbohidrați
• 12 g de fibre
• 11 g de grăsimi
• 11 g de proteine
REȚETE SIMILARE
Fursecuri de post din mere și ovăz (fără zahăr)
Fursecuri din fulgi de ovăz, banană și măr – fără zahăr, gluten sau ulei
Fursecuri de ciocolată cu ovăz – de post și fără coacere
Fursecuri de post, din 2 ingrediente (fără zahăr, făină sau ulei)
Rețetă preluată din: Magiciana Fit, Prăjiturele cu ovăz și scorțișoară, fără făină și ușor de preparat: https://www.magicianafit.ro/reteta/prajiturele-cu-scortisoara-si-ovaz-fara-faina-usor-de-preparat