Articole despre 'ovăz'

Ceaiul de ovaz – benefic pentru persoanele cu diabet

Ceaiul de ovăz – benefic pentru persoanele cu diabet

// Adaugă comentariu

Ovăzul este unul din cele mai potrivite alimente pentru micul-dejun și gustări. Inclusiv pentru diabetici. Datorită conținutului bogat în fibre, induce rapid sațietatea. Ovăzul nedecorticat este o alegere excelentă pentru persoanele care țin cură de slăbire, au colesterolul crescut sau […]

Bomboane de ciocolata reteta

Bomboane din ovăz și ciocolată – 2 ingrediente

// Adaugă comentariu

Fulgii de ovăz pot constitui o sursă de materie primă pentru prepararea laptelui vegetal. Iar din reziduurile rezultate în urma strecurării se pot obține diverse preparate – dulci sau sărate. Dacă aveți fulgi de ovăz în casă și nu ați […]

Briose cu ovaz si afine - fara zahar

Brioșe cu ovăz și afine (fără zahăr)

// Adaugă comentariu

Aceste brioșe cu ovăz și afine pot fi o rețetă potrivită de mic-dejun, desert sau gustare între mese. Se fac din ouă, iaurt, fulgi de ovăz măcinați și fructe. Conțin proteine, fibre și antioxidanți. Datorită faptului că nu conțin zahăr, […]

Taratele de ovaz scad glicemia

Tărâțele de ovăz scad răspunsul glicemic cu 20%

// Adaugă comentariu

√ Articol bazat pe studii științifice Terciul de ovăz este considerat unul din cele mai sănătoase idei de mic-dejun. Dacă adăugați și câteva tărâțe de ovăz, veți obține beneficii și mai mari. Acestea scad glicemia și colesterolul. Cercetătorii elvețieni au […]