Cauți o rețetă simplă de fursecuri pentru copii sau adulți? Îți recomand aceste fursecuri din ovăz și măr. Se prepară foarte ușor și repede. Ai nevoie doar de câteva ingrediente. Pe listă nu vei găsi zahăr, făină de grâu, ouă […]
Articole despre 'ovăz'
Pâine din ovăz fără gluten – rețetă simplă și reușită
Pâinea din ovăz este o alternativă la pâinea din făină de grâu pentru cei care au probleme cu digerarea glutenului. Rețeta prezentată mai jos conține ovăz certificat fără gluten, astfel încât poate fi pregătită și de persoanele cu boala celiacă. […]
Ovăz la cuptor cu prune și nuci – desert vegan, fără zahăr și făină de grâu
Dacă vă place gustul fulgilor de ovăz și obișnuiți să îl includeți în deserturile sau gustările voastre, cu siguranță vă va plăcea și rețeta de mai jos. Acest ovăz la cuptor cu prune și nuci este mult mai gustos decât […]
Ovăz copt cu mere și scorțișoară la cuptor, fără zahăr, făină, ulei – mai bun și mai rapid decât plăcinta clasică
Combinația dintre fulgi de ovăz, mere coapte și scorțișoară este de nerefuzat, chiar și pentru cei mai mofturoși. Cu toții vor îndrăgi acest desert, de la mic la mare. Se prepară foarte ușor, direct în tavă. Nu veți murdări alte […]
Cel mai bun mic-dejun pentru inimă și curățarea arterelor – dr. Mandell
Dr. Alan Mandell crede că a găsit cel mai bun mic-dejun pentru inimă și vasele de sânge. Chiropracticianul recomandă un preparat pe bază de ovăz, fructe de pădure, semințe sau nuci. Este foarte ușor de făcut în casă, oricât de […]
Înghețată fără zahăr din ovăz și cacao – fără ouă și lactate
Dacă vă place terciul de ovăz sau dulciurile din ovăz, cu siguranță vă va încânta și această rețetă. Vă propun o înghețată de casă din ovăz și ciocolată, care nu conține nici zahăr, nici ouă, nici lactate de vacă. Vestea […]
Ovăz integral cu nuci, fără zahăr – mic-dejun sau gustare sățioasă, bogată în fibre
Fiind o mare iubitoare de ovăz, am vrut să încerc ovăzul integral, boabe. Până acum am folosit doar fulgi de ovăz și făină de ovăz. Însă boabele nu le-am testat. Am comandat de pe internet ovăz integral și mi-a plăcut […]
Turte cu maia și tărâțe de ovăz, fără ulei
Aceste turte cu maia și tărâțe de ovăz se fac foarte ușor. Le puteți servi cu orice fel de mâncare – salate, ciorbe, tocănițe, mâncăruri gătite. Sunt bune și goale, mai ales când sunt calde. Eu am folosit maia inactivă, […]
Curry de ovăz cu fasole verde – rețetă indiană pentru diabet și slăbit
Am găsit această rețetă de curry de ovăz cu fasole verde pe un site cu articole, studii și rețete pentru diabet. Este recomandată de dr. Cyrus Khambatta, care are o abordare diferită a diabetului față de majoritatea medicilor și nutriționiștilor. […]
Ovăz fiert cu cacao și fructe – desert de post fără zahăr
Un desert rapid, gata de mâncat în 10 minute, este terciul de ovăz. Ovăzul este considerat una din cele mai hrănitoare cereale. Poate fi servit atât la micul-dejun, cât și la prânz sau la cină. Nu trebuie să fie întotdeauna […]
Ovăz copt cu semințe – desert de post fără zahăr, făină, ulei
Pentru un desert rapid, care poate constitui totodată un mic-dejun sau chiar o masă ușoară din zi, încercați această rețetă de ovăz copt cu semințe. Rețeta este foarte simplă și rapidă. Nu conține zahăr, făină, ulei, ouă sau lactate. Este […]
Batoane din ovăz și semințe, preparate la rece – fără zahăr
Dacă aveți fulgi de ovăz în casă, faceți aceste batoane nutritive! Se prepară foarte simplu. Nu necesită coacere în cuptor. Nu conțin zahăr, nici făină, ouă sau lactate. Sunt ideale pentru micuul dejun, pentru desert sau gustare. Pot fi oferite […]
Ovăz cremos, fiert cu lapte de cocos și măr – fără zahăr
Un desert rapid, care poate constitui în același timp și un mic-dejun sățios, este terciul din fulgi de ovăz. Pentru a-i da mai multă consistență și o textură cremoasă, am folosit lapte de cocos. Voi puteți folosi orice lapte vegetal […]
Terci de ovăz la rece, cu semințe și fructe, fără zahăr
Terciul de ovăz este unul din cele mai simple și rapide idei de mic-dejun, gustare sau desert. Există mai multe variante de preparare: prin înmuiere, fierbere sau coacere în cuptor. Prima opțiune este cea mai simplă. Fulgii se pun la […]
Biscuiți sărați din ovăz – textură crocantă
Această rețetă de biscuiți sărați din ovăz a fost publicată în cartea Nicoletei Lupu „Pe Tărâmul lui Fără”. Biscuiții au o textură crocantă, nu gumoasă – cum se întâmplă de obicei cu fulgii de ovăz. Pot fi pregătiți atât în […]