Fursecuri de post din mere și ovăz (fără zahăr)

Copiii sunt mari iubitori de uscături și produse făinoase.

Încercați să înlocuiți produsele din comerț cu gustări sănătoase, făcute în casă.

Fursecuri de post din mere și ovăz (fără zahăr)

Imagine cu titlu sugestiv: Kelly Hunter

Dacă aveți copii și vreți să le serviți un desert sănătos, probați fusecurile din mere și ovăz de mai jos. Rețeta am găsit-o pe canalul „Schenlle Rezepte”.

Este foarte simplă și rapidă.

Ingredientele se găsesc în orice magazin. Dar există mari șanse să le aveți deja în casă.

Aveți nevoie doar de fulgi de ovăz, mere și ulei. Nu vă trebuie deloc zahăr.

Fursecuri din mere și ovăz – rețetă

Ingrediente

  • 2 mere
  • 120 g de fulgi de ovăz integrali
  • 120 g de fulgi de ovăz măcinați
  • 50 g de făină
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 30 ml de ulei
  • scorțișoară și alte arome, după gust

Mod de preparare

Puneți toate ingredientele uscate într-un bol și amestecați.

Puneți uleiul și amestecați aluatul cu degetele.

Curățați merele de coajă și dați-le prin răzătoarea cu găuri mari.

Adăugați-le în bol peste restul ingredientelor.

Amestecați totul cu o paletă, până la incorporare.

Compoziția obținută trebuie să fie grosuță și ușor lipicioasă.

Luați din compoziție cu o lingură sau o cupă de înghețată și așezați-o în tavă.

Finisați fiecare grămadă de aluat cu dosul unei linguri. Dați-le o formă rotundă, cât mai estetică.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Verificați-le după 10-15 minute. 

Fursecurile din mere și ovăz sunt aromate și potrivit de dulci.

Au o textură crocantă și sunt foarte sățioase, comparativ cu dulciurile din magazine.

Ovăzul și merele au fibre, care mențin stomacul plin mult timp. Așadar, cei mici nu vor avea doar o simplă gustare, ci o gustare care le ține de foame între mese.

Rețete similare

Fursecuri grecești de post (Melomakarona) – cu suc de portocale, scorțișoară, miere și nuci

Fursecuri fără zahăr, din banane și fulgi de ovăz

Fursecuri rapide din ovăz și dovleac – fără zahăr și gluten

Fursecuri de post cu ovăz și ciocolată și neagră – fără foc

Note și sugestii

În compoziție se pot adăuga și alte ingrediente, precum bucăți de cicolată neagră, stafide, banane, afine sau alte fructe de pădure. 

Dacă pregătiți aceste fursecuri pentru cineva care are intoleranță la gluten sau boala celiacă, înlocuiți făina de grâu cu o făină fără gluten.

Sau puteți folosi făină de migdale sau amidon de porumb nemodificat.

Rețetă preluată din: Schenlle Rezepte, Prăjituri delicioase fără făină, fără zahăr: https://www.youtube.com/watch?v=kvoFRcbXydI&ab_channel=SchnelleRezepte

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.