Ovăz integral cu nuci, fără zahăr – mic-dejun sau gustare sățioasă, bogată în fibre

Fiind o mare iubitoare de ovăz, am vrut să încerc ovăzul integral, boabe. Până acum am folosit doar fulgi de ovăz și făină de ovăz. Însă boabele nu le-am testat.

Am comandat de pe internet ovăz integral și mi-a plăcut mult la gust. Are o aromă discretă de nucă și este foarte hrănitor.

Ovaz integral cu nuci - satios, bogat in fibre

Ovaz integral cu nuci – satios, bogat in fibre

Nu se deschide la fel de mult la grâul în timpul fierberii, ci rămâne puțin tare, ceea ce îl face deosebit de consistent și sățios. 

L-aș putea compara la gust și textură cu orezul brun. Eu am folosit ovăz integral de la Solaris. 

 Cumpără ovăz integral 

Ovaz Integral

Ovaz Integral

În loc de zahăr, eu am folosit stevia. Însă voi puteți opta pentru alt îndulcitor, precum xylitol, eritritol sau green sugar

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare, pe care vă recomand să le încercați:

Ovăz fiert cu cacao și fructe – desert de post fără zahăr
Ovăz copt cu semințe – desert de post fără zahăr, făină, ulei
Budincă de ovăz cu banane și caise (fără zahăr)
Ovăz cremos, fiert cu lapte de cocos și măr – fără zahăr

Ovaz integral boabe

Ovaz integral boabe

Ovaz cu nuca

Ovaz cu nuca

Ovaz fiert cu nuca

Ovaz fiert cu nuca

Boabe ovaz fiert

Boabe ovaz fiert

Ovaz integral

Ovaz integral

Ovaz fiert

Ovăz integral cu nuci, fără zahăr - rețetă

Ingrediente
  

  • 200 g de ovăz integral boabe
  • 450-500 ml de apă
  • 100 g de nuci
  • stevia (sau alt îndulcitor, după gust)
  • scorțișoară și extract de vanilie, după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Spălați ovăzul boabe în mai multe ape. Puneți-l într-o crăticioară cu o cantitate dublă de apă. Adăugați și un praf de sare.
  • Așezați vasul pe foc și fierbeți ovăzul sub capac circa 30-40 de minute. Mai completați cu apă dacă este scade și încă nu a fiert. Boabele trebuie să se desfacă și să devină moi.
  • La final, când ovăzul a fiert, adăugați miezul de nucă măcinat sau tocat grosier. Puneți tot acum stevia sau alt îndulcitor, scorțișoara și vanilia.
  • Amestecați bine și lăsați ovăzul pe foc încă 1-2 minute. Gustați dacă este suficient de dulce.

Notă

Ovăzul fiert se poate servi cald sau rece. Eu l-am însoțit cu o dulceață de prune, acrișoară.

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.