Fursecuri de ciocolată cu ovăz – de post și fără coacere

Pentru iubitorii de ovăz, aceste fursecuri fără coacere în cuptor pot fi următoarele gustări favorite.

Iar pentru cei care nu obișnuiesc să includă ovăzul în dietă, această rețetă poate fi o adevărată revelație.

Fursecuri de ciocolată cu ovăz - de post și fără coacere

Fursecuri de ciocolată cu ovăz – de post și fără coacere: Abi Porter

Din banalii fulgi de ovăz, care costă sub 10 lei în magazine, se pot face felurite gustări, biscuiți, fursecuri, tarte, budinci și deserturi.

Pe canalul „How to cook smarter” puteți găsi o sumedenie de rețete din ovăz, care sunt nu doar foarte simple, ci și foarte sănătoase.

Fursecurile din ovăz pe care vi le prezentăm mai jos au puțin zahăr, puține calorii și puține grăsimi. Nu conțin deloc făină albă.

Sunt atât de sățioase încât satisfac rapid nevoie de dulce și energie rapidă.

Un fursec are 152 de calorii, 8,5 g de grăsimi, 16,2 g de carbohidrați și 5 g de proteine.

Pot fi păstrate mult timp în frigider. Le puteți servi la micul-dejun, cu un pahar de ceai sau lapte.

Fursecuri din ovăz, fără coacere – rețetă

Nr. de porții: 12 fursecuri

Ingrediente

  • 50 g de fulgi de ovăz fini
  • 45 g de fulgi de ovăz mașcați
  • 75 g de fulgi de cocos
  • 125 g de unt de arahide
  • 65 g de sos sau piure de mere
  • 60 ml de lapte vegetal
  • 65 g de ciocolată neagră
  • 1 lingură de pudră de cacao
  • 3 linguri de miere
  • 1 linguriță de extract de vanilie

Mod de preparare

Începeți prin a prăji puțin fulgii de ovăz în cuptor. Înșirați-i în tavă și dați-i la cuptor pentru 5-10 minute la 180 de grade Celsius.

Continuați rețeta prin amestecarea ingredientelor umede într-o cratiță. Puneți laptele, untul de arahide, sosul de mere și ciocolata tăiată bucăți sau dată prin răzătoare.

Așezați cratița pe aragaz la foc mediu. Lăsați ingredientele să se topească și să devină lichide. Nu trebuie să fiarbă. Stingeți focul și adăugați mierea.

Incorporați pudra de cacao și esența de vanilie. Amestecați bine.

Adăugați apoi fulgii de ovăz rumeniți și fulgii de cocos și omogenizați.

Trebuie să obțineți o compoziție groasă și lipicioasă.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt.

Luați cu o cupă de înghețată din compoziție și puneți-o în tavă.

Dacă nu aveți o astfel de cupă, folosiți o lingură, apoi modelați pasta sub formă de bilă.

Așezați-o în tavă și aplatizați-o cu dosul unei linguri pentru a obține un fursec rotund, de grosime potrivită.

Procedați așa cu toată compoziția. Ar trebui să obțineți în jur de 12 fursecuri.

Fursecurile nu necesită coacere, ci răcire. Introduceți tava în frigider și lăsați-le să stea minim 2 ore, sau mai bine peste noapte.

Ovăzul se va înmuia mai bine și va lega compoziția, iar fursecurile vor deveni mai ferme și mai gustoase.

Rețete similare

Tort de ciocolată de post! Din 3 ingrediente și fără coacere

Fursecuri din ovăz pentru micul-dejun fără zahăr – reduc dorința de a mânca

Fursecuri de toamnă, cu mere și scorțișoară

Note și sugestii

Puteți folosi un singur tip de ovăz, cum sunt fulgii fini, care nu necesită preparare termică.

Nu este obligatoriu să îi prăjiți în cuptor. Acest pas este opțional, însă rumenirea le va da un gust mai bogat și o textură mai crocantă.

În locul piureului sau sosului de mere se poate folosi piure de dovleac, gem de mere, de gutui, de prune sau alt tip de gem care vă place.

Puteți presăra peste fursecuri la final puțină scorțișoară.

Extractul de vanilie poate fi înlocuit cu esență de rom, portocale, lămâie sau altă aromă care vă place.

Sursă articol: How to cook smarter, No bake oatmeal cookies: https://www.youtube.com/watch?v=r5lhmHpnx5Q&ab_channel=HowToCookSmarter

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.