Curry de ovăz cu fasole verde – rețetă indiană pentru diabet și slăbit

Am găsit această rețetă de curry de ovăz cu fasole verde pe un site cu articole, studii și rețete pentru diabet.

Este recomandată de dr. Cyrus Khambatta, care are o abordare diferită a diabetului față de majoritatea medicilor și nutriționiștilor. Acesta propune o dietă bogată în carbohidrați și săracă în grăsimi. 

Curry de ovaz si fasole verde - reteta diabet

Imagine cu titlu sugestiv: Curry de ovaz: Freepik.com

Dr. Cyrus Khambatta este autorul unei cărți foarte bine vândute, care se numește „Mastering Diabetes: The Revolutionary Method to Reverse Insulin Resistance Permanently in Type 1, Type 1,5, Type 2, Prediabetes and Gestational Diabetes”.

Titlul ne spune că metoda propusă de dr. Khambatta poate ajuta la tratarea tuturor tipurilor de diabet. Dr.  Khambatta este recunoscut la nivel internațional ca antrenor în nutriție și fitness. El însuși a fost diagnosticat cu diabet de tip 1 în anul 2002. 

Metoda pe care a descoperit-o ajută la remisia insulinorezistenței în toate formele de diabet. A ajutat peste 10.000 de oameni să-și îmbunătățească sănătatea metabolică.

Dieta propusă de el exclude în mare parte grăsimile animale și vegetale. Este bazată pe plante, adică alimente vegetale, bogate în nutrienți, pe post intermitent și exerciții fizice. 

Mai mulți medici și studii susțin că grăsimile sunt cele care cauzează și agravează diabetului, iar nu carbohidrații naturali.

Dr. Cyrus are un doctorat în biochimie nutrițională la Universitatea California. Este co-autor al mai multor publicații științifice. 

Rețeta de mai jos este bogată în carbohidrați și slabă în grăsimi. Veți vedea că nu are deloc ulei sau grăsimi adăugate. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole sau rețete cu ovăz, pe care vă recomand să le încercați:

Mâncărică din ovăz și legume – rețetă indiană pentru slăbit
Mâncărică de roșii cu ovăz – rețetă indiană pentru slăbit
Cei care încep să mănânce ovăz au parte de o scădere dovedită a tensiunii arteriale – dr. Mihail Putatov
Felii uscate din ovăz și semințe – pot înlocui pâinea în dieta fără gluten

Curry de ovăz cu fasole verde

Categorie Main Course

Ingrediente
  

  • 80 g de ovăz laminat (ovăz tăiat cu lame din oțel)
  • 240 g de apă
  • 100 g de fasole verde tăiată
  • 2 lingurițe de pudră curry
  • 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1 lingură de miere
  • 50 g de stafide

Mod preparare rețetă
 

  • Ovăzul laminat se pune într-o cratiță. Se adaugă apa, pudra de curry și scorțișoară și se amestecă bine. Se pune pe aragaz și se fierbe la foc potrivit timp de 10 minute. Ovăzul trebuie să fie bine fiert.
  • Între timp, fasolea verde se gătesc la aburi sau se fierb în apă, dar nu complet. Trebuie să aibă o textură ușor crocantă, nu prea moale.
  • Ovăzul fiert se pune într-un bol și după ce s-a răcorit, se adaugă mierea și stafidele. Se amestecă ușor.
  • Peste ovăz se adaugă fasolea verde gătită și se servește imediat.

Notă

Această mâncare de ovăz cu fasole verde este suficientă pentru o persoană. Are în jur de 530 de kilocalorii și constituie un fel principal. Poate fi servită la masa de prânz sau de seară.
Omiteți mierea și stafidele dacă vreți să reduceți din calorii. 50 de grame de stafide au în jur de 150 de kcal, iar o lingură de miere are circa 66 de calorii. 
O altă sugestie este să înlocuiți ovăzul cu orez, care are aproape de 3 ori mai puține calorii.
Sursă rețetă: Cyrus Khambatta, Curried oats with green beans, Mastering Diabetes: https://www.masteringdiabetes.org/curried-oats-with-green-beans/
 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.