Mâncărică de roșii cu ovăz – rețetă indiană pentru slăbit

Mâncărica de roșii și ovăz este o rețetă preluată din bucătăria indiană.

O puteți include în cadrul curei de slăbire pe care o țineți.

Mancarica de rosii cu ovaz – reteta indiana pentru slabit:

Imagine sugestivă – Mancarica de rosii cu ovaz – reteta indiana pentru slabit: Krista

Deși pare un ingredient nepotrivit într-o astfel de mâncare, ovăzul are un rol important.

În primul rând, funcționează ca un liant. Leagă ingredientele și dă tocăniței mai multă consistență.

În al doilea rând, furnizează fibre care asigură sațietatea.

Ovăzul te ajută să slăbești

Ovăzul a devenit foarte popular în ultima vreme în diferite culturi.

Se folosește intens și la noi, în rețetele moderne.

Este preferat de persoanele care vor să piardă în greutate.

Datorită faptului că întârzie timpul de golire a stomacului, scade pofta de mâncare.

În plus, poate fi util în obezitate datorită faptului că ajută la eliberarea hormonului sațietății.

Ovăzul este o cereală foarte hrănitoare. Conține vitamine, minerale și antioxidanți.

78 de grame de ovăz uscat acoperă:

→ 63,9% din doza zilnică recomandată de mangan
→ 17% din DZR de cupru
→ 15,5% din DZR de vitamina B1
→ 13,4% din DZR de zinc
→ 13,3% din DZR de fosfor
→ 13,3% din DZR de magneziu
→ 9,4% din DZR de fier
→ 9,07% din DZR de vitamina B5
→ 3,24% din DZR de acid folic

156 g de ovăz conțin 51 g de carbohidrați, 8 g de fibre, 13 g de proteine, 5 g de grăsimi și 303 de calorii.

În ovăz se găsește o fibră solubilă specială, numită „beta-glucan”. Aceasta formează un gel vâscos în intestin.

Reduce colesterolul LDL și colesterolul total. Scade nivelul zahărului din sânge și răspunsul la insulină.

Mărește senzația de sațietate. Ajută la creșterea bacteriilor bune din intestin.

Mâncărică de roșii cu ovăz – rețetă

Ingrediente

• 1 ½ căni de fulgi de ovăz
• 2 ½ căni de apă
• 1 lingură de ulei
• ½ linguriță de semințe de chimion
• 1 ceapă mică
• 2 roșii medii
• ¼ lingurițe de turmeric
• 1 linguriță de boia de ardei iute
• sare, după gust
• 1 legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare

Primul pas în pregătirea acestei rețete este rumenirea ovăzului.

Puneți o tigaie pe foc. Adăugați fulgii de ovăz și rumeniți-i 5 minute la foc mediu spre mic. Amestecați constant în ei, să nu se ardă.

Transferați-i într-un bol.

Puneți uleiul în tigaia curată. Adăugați semințele de chimion și ceapa tocată mărunt.

Amestecați și căliți ceapa până când devine transparentă.

Adăugați roșiile spălate și tăiate cubulețe. Amestecați și lăsați-le pe foc un minut.

Puneți capacul și căliți roșiile până se înmoaie.

Adăugați pudra de turmeric, boiaua de ardei și sare, după gust.

Turnați apa și amestecați ușor. Adăugați fulgii de ovăz rumeniți.

Amestecați bine. Gătiți ovăzul la foc potrivit timp de 8-10 minute.

Apa trebuie să scadă și să rezulte o mâncare scăzută, ca o tocăniță.

Adăugați la final pătrunjelul tocat mărunt și amestecați.

Mâncărica de roșii și ovăz este gata. O puteți servi la orice masă a zilei.

Este ușoară, dar totodată sățioasă, datorită fibrelor din ovăz.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete din bucătăria indiană:

Conopidă în sos de ceapă și mirodenii – rețetă indiană
2 rețete de prânz pentru slăbit din bucătăria indiană
Sharbat de lapte și fructe uscate – băutură indiană de vară
Cura de slăbit cu apă de chimion – rețetă indiană

Surse articol:

1. Bowl2Soul, Tomato masala oats, simple healthy lunch/dinner idea: https://www.youtube.com/watch?v=6gp5U3s9KnY&ab_channel=Bowl2Soul
2. Healthline, 9 Health benefits of eating oats and oatmeal: https://www.healthline.com/nutrition/9-benefits-oats-oatmeal

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.