O abordare naturală a răcelii este utilizarea de mirodenii și condimente. Acestea conțin fitonutrienți unici, cu proprietăți terapeutice uimitoare. Le putem consuma intern – sub formă de ceaiuri, sau le putem aplica extern, sub formă de cremă sau ulei. În […]
Articole despre 'retete indiene'
Curry de linte cu spanac – mâncare de post în stil indian
Curry este denumirea pe care indienii o folosesc pentru mâncărurile gătite cu multe condimente. De fapt, „curry” este un amestec de mirodenii specifice Orientului Mijlociu. Acest mix se găsește și la noi, la pliculeț. Dar se poate obține și prin […]
Mâncare de conopidă cu ceapă și turmeric – rețetă indiană pentru slăbit
La fel ca broccoli și varza, conopida are un gust anost. De aceea mulți nu o agreează. Contează foarte mult cum este gătită și cu ce mirodenii o asezonăm. Indienii ne propun o mâncare de conopidă absolut delicioasă și ușor […]
Mâncărică de roșii cu ovăz – rețetă indiană pentru slăbit
Mâncărica de roșii și ovăz este o rețetă preluată din bucătăria indiană. O puteți include în cadrul curei de slăbire pe care o țineți. Deși pare un ingredient nepotrivit într-o astfel de mâncare, ovăzul are un rol important. În primul […]
Sharbat de lapte și fructe uscate – băutură indiană de vară
Dacă vă place bucătăria indiană și vreți să învățați mai multe rețete specifice, astăzi vă propunem o băutură inedită din lapte și fructe uscate. Se numește „Doodh mewe ka sharbat” și se traduce ca un sirop de lapte cu fructe. […]
Lipii din orez, pufoase ca un burete – rețetă indiană
Lipiile din orez făcute după rețeta de mai jos seamănă la aspect cu clătitele marocane Baghrir, făcute din griș. Sunt pufoase și moi ca buretele. DOSA DIN OREZ – REȚETĂ DIN BUCĂTĂRIA INDIANĂ Vă recomandăm să încercați această rețetă, preluată […]
2 rețete de prânz pentru slăbit din bucătăria indiană
Dacă vreți să slăbiți natural, fără să vă puneți în primejdie sănătatea, trebuie să gătiți totul în casă. Mâncărurile pe care le includeți în dieta de slăbit vor fi mai hrănitoare, mai sățioase și mai sănătoase dacă le preparați voi […]
Halva din caju (Kaju burfi) – desert indian simplu
Halvaua din caju este un desert popular în India. Se poate prepara din orice fel de nuci, sau chiar din semințe. Rețeta este foarte simplă și necesită doar 2 ingrediente de bază: nuci și zahăr. Mai întâi nucile se macină […]
Conopidă în sos de ceapă și mirodenii – rețetă indiană
Dacă vă plac mâncărurile bine condimentate sau sosurile în general, vă propunem o rețetă inedită. Este vorba despre „Gobi Do Pyaza”, o mâncare din conopidă în sos concentrat de ceapă și mirodenii. Rețeta provine din bucătăria indiană. Specificul lor este […]
9 Leacuri din medicina indiană tradițională
Medicina tradițională indiană este una din cele mai bogate surse de remedii vindecătoare. Diversitatea de plante medicinale existente în țările orientale i-a inspirat pe oamenii locului să le folosească în scop terapeutic. Multe din leacurile de casă oferite de medicina […]
Rețeta antică din India pentru stimularea imunității, digestiei și metabolismului
Autoarea acestei rețete, Ramya, locuiește într-un mic sătuc din India. Într-unul din clipurile sale împărtășește rețeta unui tonic imunitar pe care îl știe de la bunica sa. Când ne gândim la India, primul lucru care ne vine multora în minte […]
Mâncare de linte în stil indian (Dahl)
Dahl este un fel de tocăniță groasă, preparată din linte și unt clarificat (unt ghee). Versiunea prezentată mai jos este vegetariană, unde untul clarificat se înlocuiește cu ulei. Această mâncare este populară în bucătăria sud-asiatică și indiană. Dahl – sugestii […]
Chiftele din CEAPĂ – rețetă indiană (Bhaji)
Aceste chiftele se numesc Bhajji și provin din bucătăria indiană. Se prepară foarte ușor, din diverse legume incorporate în aluat și condimentate cu mirodenii. Sunt deosebit de practice și gustoase. Se servesc atât ca aperitiv, cât și ca gustare. Rețeta […]
Mâncare de VARZĂ cu LEGUME și condimente – rețetă indiană
Această rețetă este inspirată din bucătăria indiană. Este o mâncare de varză, mazăre, roșii și cartofi, un amestec de legume deosebit de savuros și hrănitor. Se numește „Bandh Gobhi Sabjee” și înseamnă ceva de genul „varză cu legume”. Pentru a-i […]
Prăjitură indiană cu BRÂNZĂ de VACI, fără ouă
Această prăjitură minunată se prepară în 5 minute, și este gata coaptă în circa jumătate de oră. Rețeta este deci foarte simplă, și nu aveți nevoie de o îndemânare specială pentru a o încerca. Spre deosebire de alte prăjituri asemănătoare, […]