Halvaua din caju este un desert popular în India. Se poate prepara din orice fel de nuci, sau chiar din semințe. Rețeta este foarte simplă și necesită doar 2 ingrediente de bază: nuci și zahăr. Mai întâi nucile se macină […]
Articole despre 'retete indiene'
Conopidă în sos de ceapă și mirodenii – rețetă indiană
Dacă vă plac mâncărurile bine condimentate sau sosurile în general, vă propunem o rețetă inedită. Este vorba despre „Gobi Do Pyaza”, o mâncare din conopidă în sos concentrat de ceapă și mirodenii. Rețeta provine din bucătăria indiană. Specificul lor este […]
9 Leacuri din medicina indiană tradițională
Medicina tradițională indiană este una din cele mai bogate surse de remedii vindecătoare. Diversitatea de plante medicinale existente în țările orientale i-a inspirat pe oamenii locului să le folosească în scop terapeutic. Multe din leacurile de casă oferite de medicina […]
Rețeta antică din India pentru stimularea imunității, digestiei și metabolismului
Autoarea acestei rețete, Ramya, locuiește într-un mic sătuc din India. Într-unul din clipurile sale împărtășește rețeta unui tonic imunitar pe care îl știe de la bunica sa. Când ne gândim la India, primul lucru care ne vine multora în minte […]
Mâncare de linte în stil indian (Dahl)
Dahl este un fel de tocăniță groasă, preparată din linte și unt clarificat (unt ghee). Versiunea prezentată mai jos este vegetariană, unde untul clarificat se înlocuiește cu ulei. Această mâncare este populară în bucătăria sud-asiatică și indiană. Dahl – sugestii […]
Chiftele din CEAPĂ – rețetă indiană (Bhaji)
Aceste chiftele se numesc Bhajji și provin din bucătăria indiană. Se prepară foarte ușor, din diverse legume incorporate în aluat și condimentate cu mirodenii. Sunt deosebit de practice și gustoase. Se servesc atât ca aperitiv, cât și ca gustare. Rețeta […]
Mâncare de VARZĂ cu LEGUME și condimente – rețetă indiană
Această rețetă este inspirată din bucătăria indiană. Este o mâncare de varză, mazăre, roșii și cartofi, un amestec de legume deosebit de savuros și hrănitor. Se numește „Bandh Gobhi Sabjee” și înseamnă ceva de genul „varză cu legume”. Pentru a-i […]
Prăjitură indiană cu BRÂNZĂ de VACI, fără ouă
Această prăjitură minunată se prepară în 5 minute, și este gata coaptă în circa jumătate de oră. Rețeta este deci foarte simplă, și nu aveți nevoie de o îndemânare specială pentru a o încerca. Spre deosebire de alte prăjituri asemănătoare, […]
Mango lassi – o băutură indiană delicioasă, din 2 ingrediente (rețetă video)
„Lassi” este numele uneia din cele mai populare băuturi indiene, pe bază de iaurt, servite în mode deosebit după o masă picantă. Popoarele orientale au obiceiul să folosească foarte multe condimente la gătit, în special cele iuți. Câteva din ele […]
Cum se fac turtele indiene (Chapati) – rețetă
Chapati este numele turtelor pe care indienii le prepară și le servesc zilnic, în loc de pâine. Rețeta este foarte simplă: făină integrală, apă și sare, fără drojdie. Lipiile rezultate se pot servi goale, întrucât sunt foarte gustoase, sau cu orice […]
Mască de față radiantă din TURMERIC și MIERE – secretul frumuseții femeilor indiene
Turmericul nu poate fi folosit numai la ceaiuri și mâncăruri, și poate fi inclus și în rutina zilnică de îngrijire și înfrumusețare a pielii. Această pulbere aurie este folosită pentru prepararea de măști faciale de secole în, și joacă un […]
Remediu indian miraculos, din LAPTE, TURMERIC și PIPER
Turmericul, acest condiment puternic care colorează tot ce intră în contact cu el, are mult mai multe beneficii pentru sănătate decât s-a crezut inițial. Potrivit unui raport recent al CNN, turmericul posedă o gamă largă de proprietăți curative: antibacteriene, anti-inflamatorii, antivirale […]
CEAI cu LAPTE și MIRODENII – o băutură indiană, cu beneficii pentru sănătate
Ceaiul cu lapte și diferite plante aromate care se servește la indieni poartă numele de Masala chai. În traducere, chai înseamnă ceai, iar Masala înseamnă amestec de mirodenii. Este o băutură parfumată, ideală pentru încărcarea organismului cu energie și alungarea […]
Pasta de GHIMBIR și USTUROI – un secret culinar și medicinal indian
Pasta de ghimbir și usturoi este preparat și folosit cu regularitate în bucătăria indiană, și combină două din cele mai vindecătoare alimente din natură. Atât ghimbirul, cât și usturoiul au un gust iute-piperat puternic, de aceea acest preparat trebuie folosit […]
Elixir din 7 CONDIMENTE (rețetă din India)
Condimentele au fost venerate de-a lungul istoriei în toate colțurile lumii datorită aromei lor deosebite, dar și a proprietăților medicinale. Acum 4.500 de ani, împăratul chinez Shen Nung a compus un tratat amplu pe subiectul plantelor aromate și a condimentelor. […]