Mâncărică din ovăz și legume – rețetă indiană pentru slăbit

Indienii au obiceiul să combine cerealele cu diverse legume și leguminoase, transformându-le astfel în mese consistente și totodată dietetice.

Dacă urmați o cură de slăbire și aveți nevoie de idei de rețete, încercați și această mâncărică din ovăz și legume. Se face rapid, nu încarcă stomacul, este ușoară dar și sățioasă.

Mancarica din ovaz si legume – reteta indiana pentru slabit

Mancarica din ovaz si legume – reteta indiana pentru slabit: Timolina

Dacă vă place ovăzul, dar nu vreți să-l mai serviți în variantă dulce, asociați-l cu legume. Este la fel de savuros, dar mult mai sănătos.

Ovăzul este o sursă excelentă de fibre, care mențin sațietatea. Legumele sunt slabe în calorii, dar bogate în apă, vitamine și minerale. 

Optați pentru fulgi de ovăz integrali, bio, fără gluten dacă aveți sensibilitate sau intoleranță la această proteină.

Mâncărică din ovăz și legume – rețetă

Ingrediente

  • 100 de grame de fulgi de ovăz integrali
  • 1 ceapă medie
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • ½ linguriță de chimion
  • ½ linguriță de curry
  • 1 mână de morcov tocat cubulețe
  • 1 mână de fasole verde tăiată bucăți
  • 1 mână de mazăre verde
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de turmeric
  • 1 mână de pătrunjel verde tocat
  • 1 lingură de arahide coapte
  • sucul de la ½ lămâie

Mod de preparare

Turnați fulgii de ovăz într-o sită și spălați-i sub jet de apă rece. Scurgeți-i de apă și lăsați-i deoparte.

Puneți uleiul într-o crăticioară, la încins. Adăugați chimionul și curry. Lăsați să sfârâie câteva secunde, apoi adăugați ceapa tocată mărunt. Căliți-o până devine transparentă, amestecând des.

Adăugați celelalte legume, apoi sarea și turmericul. Amestecați și bine. Puneți capacul și gătiți-le timp de 8-10 minute. Incorporați apoi fulgi de ovăz. Amestecați ușor, pentru a nu zdrobi legumele.

Adăugați la final pătrunjelul tocat mărunt și arahidele. Omogenizați și puneți sucul de lămâie.

Mâncarea de ovăz și legume este gata. O puteți servi imediat, sau după ce s-a răcit. Înlocuiește cu succes terciul de ovăz dulce.

Este potrivită pentru orice masă a zilei, fie mic-dejun, fie prânz sau cină.

Note și sugestii

Combinația de legume și leguminoase din această rețetă este cât se poate de flexibilă.

Puteți folosi orice fel de legume vă plac, sau aveți prin frigider.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare pe care le puteți încerca:

Mâncărică de roșii cu ovăz – rețetă indiană pentru slăbit
Clătite din ovăz și legume pentru slăbit – rețetă de post
Curry de linte cu spanac – mâncare de post în stil indian
Budincă de legume cu ovăz pentru slăbit (fără făină sau ouă)

Sursă rețetă: GlutenfreeDeepali, Weight loss recipe oats upma vegan: https://www.youtube.com/watch?v=T7TOUUtefIc&ab_channel=GlutenfreeDeepali

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.