Clătite din ovăz și legume pentru slăbit – rețetă de post

Ții post și nu știi ce să mai gătești? Această dilemă o ai mai ales dimineața, când nu ai prea multe opțiuni.

În loc să cumperi pateu-uri de post cu proteină din soia și grăsimi dăunătoare, mai bine îți face ceva sănătos și gustos în casă.

Omleta din ovaz si legume - reteta de post pentru slabit

Imagine sugestiva: Omleta din ovaz si legume – reteta de post pentru slabit

O propunere atractivă sunt aceste clătite din ovăz și legume.

Bogată în fibre, proteine și carbohidrați complecși, îți asigură sațietatea de care ai nevoie până la următoarea masă.

Rețeta poate fi inclusă și în cadrul unei diete de slăbit.

Clătite din ovăz și legume pentru slăbit – rețetă

Ingrediente

  • 160 g de fulgi de ovăz
  • 2 linguri de făină de năut
  • 2 linguri de griș
  • 1 roșie
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă
  • 2 ardei iuți
  • 1 lingură de pătrunjel verde
  • ½ linguriță de rădăcină de ghimbir mărunțit
  • ½ linguriță de chimion măcinat
  • ½ linguriță de boia de ardei
  • ¼ linguriță de turmeric
  • 4 linguri de ulei
  • 1 cană de apă

Mod de preparare

Primul pas este rumenirea ovăzului. Puneți o tigaie pe foc. Adăugați fulgii de ovăz și rumeniți-i timp de 2-3 minute, până încep să răspândească o aromă. Scopul este să se usuce.

Amestecați des în ei, cu o lingură de lemn, ca să nu se ardă.

Transferați-i apoi într-un bol și lăsați-i să se răcorească. Adăugați peste ei grișul și făina de năut. Amestecați bine.

Incorporați apoi toate legumele spălate și tăiate cubulețe. Puneți mirodeniile și amestecați bine.

Turnați apa în două tranșe și amestecați. Veți obține o compoziție ușor lichidă.

Acoperiți bolul și lăsați compoziția să stea 10 minute în repaos, timp în care ovăzul va absorbi apa și se va umfla.

Veți vedea că acea compoziție lichidă a devenit acum groasă. Adăugați încă 2-3 linguri de apă și amestecați. Puneți sarea și pătrunjelul și omogenizați.

Așezați tigaia pe foc. Puneți o lingură de ulei și distribuiți pe toată suprafața cu o pensulă sau cu un șervețel.

Luați câte un polonic din compoziție și puneți-l în tigaie. Cu dosul polonicului distribuiți compoziția într-o formă rotundă.

Puneți capacul și lăsați clătita 2-3 minute la copt. Luați capacul și turnați o linguriță de ulei deasupra ei.

Întoarceți-o apoi cu o paletă. Puneți din nou capacul și mai lăsați-o încă 2-3 minute.

Poate fi nevoie să o întoarceți de mai multe ori, până se rumenește ușor. Procedați astfel până terminați toată compoziția.

Serviți aceste clătite din ovăz și legume cu un sos de usturoi sau un sos de roșii. Merg și în loc de pâine, cu ciorbă, tocăniță, piure, orez sau altă mâncare de post.

Note și sugestii

Dacă fulgii de ovăz sunt tari, va trebui să îi măcinați înainte.

Puteți folosi orice fel de legume vă plac sau aveți prin frigider.

Nu renunțați la făina de ovăz deoarece aceasta leagă compoziția și îi dă o textură fragedă.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de slăbit:

Tartă de post la tigaie – din făină de năut și legume
„Omletă” din făină de năut (fără ouă) – rețetă de post, foarte hrănitoare
Socca – pâine delicioasă din făină de năut
Pâine plată din semințe și ovăz (fără gluten și ulei)

Sursă articol: Aarti Madan, 10-minute oats chilla recipe for weight loss: https://www.youtube.com/watch?v=TWHyiDUNSSo&ab_channel=AartiMadan

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.