Curry de linte cu spanac – mâncare de post în stil indian

Curry este denumirea pe care indienii o folosesc pentru mâncărurile gătite cu multe condimente. De fapt, „curry” este un amestec de mirodenii specifice Orientului Mijlociu.

Acest mix se găsește și la noi, la pliculeț. Dar se poate obține și prin combinarea mai multor condimente într-un borcănel.

Curry de linte cu spanac – mancare de post in stil indian

Curry de linte cu spanac – mancare de post in stil indian: Kamran Aydinov

Rețeta de curry prezentată mai jos pare a fi una deosebit de gustoasă. O puteți prepara într-o zi de post, sau în cadrul dietei de slăbit.

Inclusiv diabeticii o pot savura cu plăcere. Hrănitoare, sățioasă și pe deasupra foarte sănătoasă!

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete indiene:

Mâncare de conopidă cu ceapă și turmeric – rețetă indiană pentru slăbit
Mâncărică de roșii cu ovăz – rețetă indiană pentru slăbit
2 rețete de prânz pentru slăbit din bucătăria india
Curry cu năut – rețetă de Jamie Oliver

Curry de linte și spanac – rețetă

Ingrediente pentru linte:

• 140 g de linte roșie
• 800 ml de apă
• 1 linguriță de turmeric
• ½ linguriță de sare

Ingrediente pentru curry:

• 3 linguri de ulei
• 1 linguriță de semințe de chimion
• ½ linguriță de fulgi de ardei iute (chilli)
• 130 g de ceapă
• 4-5 căței de usturoi
• 1 lingură de ghimbir tocat
• 1 linguriță de coriandru măcinat
• 1 linguriță de paprika sau boia de ardei
• 3 roșii medii
• 200 g de spanac
• ¾ linguriță de sare
• 20 g de pătrunjel proaspăt
• 1 lingură de ulei de măsline
• suc de lămâie, după gust

Mod de preparare

Spălați spanacul și stoarceți-l bine de apă. Spălați boabele de linte în mai multe ape și lăsați-le apoi la înmuiat timp de o oră.

Scurgeți-le bine și mutați-le într-o cratiță. Adăugați apa, sarea și turmericul. Puneți capacul. Când începe să fiarbă, amestecați, dați focul la mic și fierbeți lintea 25 de minute, sau până când se înmoaie.

Dați vasul deoparte și puneți o tigaie pe foc. Adăugați uleiul și când s-a încins, reduceți temperatura. Puneți chimenul. Când au început să se desfacă, adăugați fulgii de ardei și prăjiți-i pentru câteva secunde.

Puneți apoi ceapa tocată, ¼ linguriță de sare și amestecați. Creșteți puțin temperatura și căliți ceapa până devine maronie.

Adăugați usturoiul și ghimbirul tocat. După un minut adăugați restul condimentelor. După 30 de secunde, puneți roșiile tocate și amestecați bine. Gătiți 1-2 minute, după care puneți spanacul tocat mărunt. Amestecați și adăugați lintea fiartă.

După ce mâncarea a mai fiert 3 minute, stingeți focul. În cazul în care mâncarea vi se pare prea groasă, o puteți subția cu încă puțină apă clocotită. Puneți sucul de lămâie și uleiul, apoi presărați pătrunjelul tocat mărunt.

Acest curry de linte și spanac se poate servi ca atare sau cu o porție de orez, piure, salată verde sau murături. Este foarte bun cald sau fierbinte, mai ales în zilele reci de toamnă sau iarnă.

Sursă articol: Food Impromptu, Spinach lentil curry recipe for a vegetarian and vegan diet: https://www.youtube.com/watch?v=H2xI0m-st0U&ab_channel=FoodImpromptu

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.