Mâncare de conopidă cu ceapă și turmeric – rețetă indiană pentru slăbit
La fel ca broccoli și varza, conopida are un gust anost. De aceea mulți nu o agreează.
Contează foarte mult cum este gătită și cu ce mirodenii o asezonăm.
Indienii ne propun o mâncare de conopidă absolut delicioasă și ușor de preparat. Rețeta este extrem de simplă. Practic, conopida se călește în ceapă cu turmeric, boia și chimion.
Încercați rețeta și vă veți schimba părerea despre această legumă. Gătită în acest fel, conopida capătă gust și savoare.
Cu siguranță vă veți îndrăgosti de această mâncărică și o veți prepara cât de des cu putință.
Rețeta are specific indian și este concepută special pentru cei care țin regim sau cură de slăbire.
Mâncare de conopidă de post – rețetă
Ingrediente
• 1 conopidă mică (sau ½ conopidă mare) / 1 small cauliflower
• 2 cepe potrivite / 2 medium onions
• 2-3 linguri de ulei de măsline sau ulei de cocos / 2-3 tablespoons olive or coconut oil
• 1 lingură de boia de ardei dulce (sau 1 linguriță de boia iute) / 1 teaspoon chilli powder or less
• 1/3 linguriță de chimion / 1/3 teaspoon cumin seeds
• ½ linguriță de turmeric / ½ teaspoon turmeric powder
• 2-3 linguri de apă / 2-3 tablespoons water
• 3-4 fire de pătrunjel verde / a couple of curry leaves or fresh parsley
Mod de preparare
Desfaceți conopida buchețele mici. Spălați-le și lăsați-le la scurs. Decojiți și tăiați cepele felii subțiri.
Puneți uleiul într-o crăticioară. Când s-a încins, puneți semințele de chimion.
Adăugați cepele, sarea și amestecați. Căliți ceapa sub capac câteva minute, până când ceapa devine transparentă.
Amestecați și puneți pudra de turmeric și de ardei. Omogenizați și adăugați bucățile de conopidă.
Turnați puțină apă. Amestecați și gătiți conopida câteva minute, cu capacul pus, la foc mic.
Amestecați din nou și lăsați conopida încă 3-5 minute, până când se înmoaie complet.
Luați capacul și permiteți conopidei să se rumenească puțin. Mâncărica nu trebuie să mai aibă deloc zeamă la final.
Stingeți focul și presărați pătrunjelul verde tocat pe deasupra.
Conopida călită cu ceapă și turmeric poate fi servită ca atare, cu orez, cu piure sau cu altă garnitură.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu conopidă la fel de inedite și gustoase:
Mâncare de conopidă de post – bună pentru slăbit și diabetici
Conopidă în sos de ceapă și mirodenii – rețetă indiană
Conopidă înăbușită cu cartofi – rețetă tradițională grecească
Piure din conopidă crudă și caju – sărac în carbohidrați
Stir fry cauliflower – recipe in english
Break the cauliflower head into small florets. Wash them and set them aside. Peel and cut the onion into fine slices.
Put the oil in a pot on the stove. Add the cumin seeds and the sliced onion. Stir well and place the lid on.
Cook the onion until it gets translucent. Then add the turmeric and the chilli powder.
Mix well and add the cauliflower florets. Add the water and mix.
Put the lid on and cook the cauliflower until it softens. You may need to stir in a couple of times.
After the cauliflower has cooked through, let it simmer a couple minutes more with the lid off so that it gets a nice roast.
Decorate the plate with fresh curry leaves or parsley leaves.
You can serve the roasted cauliflower with rice, mashed potatos or another dish.
Sursă articol: Skinny Recipes, Cauliflower Fry – Gobi Fry Recipe: https://www.youtube.com/watch?v=gKBxtLxEQF8&ab_channel=SkinnyRecipes