Piure din conopidă crudă și caju – sărac în carbohidrați 

Autoarea blogului culinar „Rawtarian” are o propunere inedită pentru amatorii de hrană vie, nepreparată termic.

Este vorba despre o rețetă de piure obținut nu din cartofi, ci din conopidă și caju.

Piure din conopida cruda si caju - sarac carbohidrati 

Imagine cu titlu sugestiv: DC Central Kitchen

Nici măcar nu trebuie să deschideți aragazul pentru a pregăti acest piure.

Pentru această rețetă este necesar doar un blender sau robot de bucătărie.

Prepararea durează 5 minute și chiar merită să încercați această rețetă.

Piure din conopidă și caju – rețetă

Nr. de porții: 4

Ingrediente

  • 100 g de conopidă mărunțită
  • 137 g de caju
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de apă
  • ½ linguriță de sare

Mod de preparare

Spălați și rupeți buchetele de conopidă în bucăți mai mici.

Puneți-le în vasul robotului de bucătărie cu lama S. Adăugați nucile caju, usturoiul, apa și sarea.

Mixați câteva secunde, până rezultă o pastă fină. Piureul trebuie să aibă o consistență cremoasă.

Nu mai adăugați apă în timp ce procesați ingredientele, chiar dacă pare că robotul nu merge. Conopida va lăsa apă și piureul va ieși prea moale.

Mixați câte puțin, apoi opriți-vă și răzuiți pereții robotului.

Piureul de conopidă și caju se servește ca atare, sau alături de o salată de verdețuri.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi multe alte rețete inedite pe bază de conopidă. Iată câteva din ele, pe care vă recomandăm să le testați:

„Hummus” din conopidă – alternativă săracă în carbohidrați

Lipii dietetice din conopidă, fără făină de grâu

Conopidă întreagă la cuptor, în crustă de condimente

„Orez din CONOPIDĂ” cu turmeric – mai sărac în calorii și carbohidrați decât orezul adevărat

Informații nutriționale

Piureul de conopidă și caju pregătit după rețeta de mai sus are un scor nutrițional de 80 din 100.

Furnizează proteine, fier, vitamina C, vitamina B6 și vitamina K.

O porție (123 g) conține:

  • 8% din doza zilnică recomandată (DZR) de calorii
  • 4% din DZR de carbohidrați
  • 9% din DZR de fibre
  • 14% din DZR de proteine
  • 14% din DZR de sodiu
  • 20% din DZR de fier
  • 19% din DZR de grăsimi

Piureul conține 4 g de zaharuri, 32 mg de calciu și 2,6 mg de fier.

Conopida este o legumă cu foarte puține calorii și carbohidrați. Este recomandată în curele de slăbire și în dieta celor care au diabet.

Fiind înrudită cu broccoli, are proprietăți similare.

Conține vitamina A, vitamine din grupul B, calciu, fier, fosfor, grăsimi, carotenoide, flavonoide și polifenoli.

Cel mai bine este să o serviți crudă. Se poate da prin robot sau pe răzătoare și consuma ca un „orez” sau salată.

Un studiu a arătat că fierberea în apă sau opărirea îi afectează conținutul de nutrienți. Mai precis, scade semnificativ cantitatea de proteine, minerale și compuși fitochimici.

Fierberea la aburi și călirea sunt metode mai bune.

Surse articol:

1. Laura-Jane, Raw mashed potatoes recipe, The Rawtarian: https://www.therawtarian.com/raw-mashed-potatoes-recipe
2. Ahmed FA, Ali RF. Bioactive compounds and antioxidant activity of fresh and processed white cauliflower. Biomed Res Int. 2013;2013:367819: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3793502/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.