Articole despre 'conopida'

Pateu de post din CONOPIDĂ – rețetă + beneficii

// Adaugă comentariu

Articol scris de Ana-Maria Postolache Deși mai puțin populară decât broccoli și varza, conopida nu este mai prejos în ceea ce privește conținutul nutrițional și beneficiile sale pentru sănătate. Legumele crucifiere, din familia Brassica sunt în mod deosebit bogate în […]

Salată de post, din CONOPIDĂ, MERE și NUCI, fără ulei

// Adaugă comentariu

Articol scris de Ana-Maria Postolache Cei mai mulți dintre noi suntem robi ai dietelor moderne, bazate pe mâncăruri procesate – termic sau chimic. Foarte rar consumăm fructe, legume și verdețuri proaspete, în starea lor naturală. Cruditățile ar trebui să constituie […]

Mâncare de CONOPIDĂ cu ROȘII – rețetă cu beneficii

// Adaugă comentariu

Conopida este membră a aceleiași familii cu varza și broccoli, „moștenind” toate calitățile nutriționale și terapeutice ale acestora. Deși este foarte sănătoasă, din cauza gustul searbăd este deseori evitată. Pentru a transforma într-o mâncare aromată și plăcută, putem apela la […]

Conopidă cu roșii la cuptor – mâncare de post

// Adaugă comentariu

Conopida are în sine un gust searbăd, însă gătită la cuptor capătă o aromă deosebită, mai ales dacă este asezonată cu usturoi. Această mâncare de conopidă la cuptor cu roșii și morcov poate fi pregătită pentru zilele de post. Pentru […]

SALATĂ de CONOPIDĂ și ARDEI (rețetă + beneficii)

// Adaugă comentariu

Deși face parte din aceeași familie cu varza și broccoli, și împărtășește proprietăți terapeutice similare, conopida este mai puțin populară. Motivul principal este gustul anost și textura crocantă, care nu plac tuturor. Conopida are nevoie de anumiți „potențatori” de aromă, […]

CONOPIDĂ la cuptor, cu crustă de PESMET

// Adaugă comentariu

Conopida are un gust anost, greu de înțeles pentru unii. Gătită la cuptor, devine foarte savuroasă. Veți vedea că modul acesta de a prepara conopida îi oferă o aromă și deosebită, și îi pune în evidență textura crocantă. În rețeta […]

CONOPIDĂ la cuptor cu USTUROI și ROZMARIN

// Adaugă comentariu

Grecii iubesc foarte mult această rețetă, deoarece pune în valoare cel mai bine gustul și textura conopidei. Americanii au început să o includă în tot felul de rețete dietetice, precum orez de conopidă, blat de pizza din conopidă, chiftele din […]