Mai mult ca sigur vreți să aflați imediat care este acel ingredient surpriză al rețetei. Vi-l dezvăluim chiar de la început. Este vorba despre conopidă. Nu fugiți, nu abandonați pagina. Dați-i o șansă acestei rețete și veți fi încântați de […]

Mai mult ca sigur vreți să aflați imediat care este acel ingredient surpriză al rețetei. Vi-l dezvăluim chiar de la început. Este vorba despre conopidă. Nu fugiți, nu abandonați pagina. Dați-i o șansă acestei rețete și veți fi încântați de […]
Conopida este înlocuitorul ideal al carbohidraților în dieta diabeticilor. Este folosită deseori ca substituent al piureului de cartofi sau al aluatului din făină în rețetele de blat de pizza. O dietă preponderent vegetariană are nenumărate beneficii în diabet. Legumele și […]
Recomandarea de a mânca mai multe legume este valabilă în cazul multor patologii. Inclusiv în osteoporoză. Dacă vrei să-ți păstrezi sănătatea oaselor, este foarte important să consumi minim 4 porții de legume pe zi. Dietele bogate în fructe și legume […]
La fel ca broccoli și varza, conopida are un gust anost. De aceea mulți nu o agreează. Contează foarte mult cum este gătită și cu ce mirodenii o asezonăm. Indienii ne propun o mâncare de conopidă absolut delicioasă și ușor […]
Vă e poftă de o mâncare cu conopidă făcută în casă cu roșii, ceapă și usturoi? Vă invităm să probați rețeta de mai jos. Conopida gătită în acest fel este deosebit gustoasă. Cu siguranță va fi și pe placul celor […]
Autoarea blogului culinar „Rawtarian” are o propunere inedită pentru amatorii de hrană vie, nepreparată termic. Este vorba despre o rețetă de piure obținut nu din cartofi, ci din conopidă și caju. Nici măcar nu trebuie să deschideți aragazul pentru a […]
Dacă vă plac mâncărurile bine condimentate sau sosurile în general, vă propunem o rețetă inedită. Este vorba despre „Gobi Do Pyaza”, o mâncare din conopidă în sos concentrat de ceapă și mirodenii. Rețeta provine din bucătăria indiană. Specificul lor este […]
Această rețetă aduce în casele noastre un iz specific de toamnă. Mâncărurile cu legume de sezon sunt nu doar sănătoase, ci și ușor de pregătit. Vă prezentăm o rețetă grecească de conopidă înăbușită cu cartofi și roșii. Conopidă înăbușită – […]
Produsele lactate nu pot fi combinate cu multe alimente. Însă cu legumele fac întotdeauna o pereche bună. Potrivit medicinei indiene Ayurveda, lactatele trebuie consumate singure, sau cu legume ori cereale. Conopida la cuptor cu cașcaval este o mâncare reușită din […]
Conopida în sos de roșii pe care v-o prezentăm mai jos este o mâncare preluată din bucătăria grecească. Se numește „Kounoupidi kapama” și se referă la o conopidă fiartă înăbușit. Adaosul de roșii îi dă o savoare aparte, scoțând-o din […]
Supa de conopidă și praz pe care v-o prezentăm în rândurile care urmează este o sursă nebănuită de nutrienți favorabili sănătății. Deși aceste două legume sunt deseori trecute cu vederea, ele au beneficii care merită cunoscute și exploatate. Puțini sunt […]
√ Articol documentat Conopida la cuptor cu lămâie este o rețetă extraordinar de simplă și rapidă! O poți prepara mai des în vremea posturilor, sau în perioadele de regim alimentar. Dacă nu ești mare fan conopidă, cu siguranță vei reconsidera […]
Budinca de conopidă la cuptor, cu brânză, este o mâncare delicioasă pe care o poți obține în câteva minute acasă. Rețeta pe care v-o prezentăm are doar 3 ingrediente: conopidă, ouă și cașcaval! Este genul acela de mâncare pe care […]
Aceste chiftele de conopidă sunt o inovație binevenită în dieta celor care țin cură de slăbire, au diabet sau vor să reducă aportul de carbohidrați. Conopida este una din cele mai sănătoase și dietetice alimente. Mulți o folosesc ca înlocuitor […]
Orice legumă poate deveni protagonista unei ciorbe savuroase, inclusiv conopida. Și mai ales atunci când o asociem cu roșii. Dacă sunteți mari iubitori de ciorbe, mai mult ca sigur veți fi curios să încercați și această ciorbă de conopidă și […]