Piure de conopidă pentru diabetici

Conopida este înlocuitorul ideal al carbohidraților în dieta diabeticilor.

Este folosită deseori ca substituent al piureului de cartofi sau al aluatului din făină în rețetele de blat de pizza.

Piure de conopida pentru diabetici

Piure de conopida pentru diabetici: Joy

O dietă preponderent vegetariană are nenumărate beneficii în diabet. Legumele și verdețurile sunt sărace în carbohidrați și calorii și ajută la controlul zahărului din sânge.

Toate legumele non-amidonoase sunt bune pentru diabetici, dar mai ales conopida.

100 g de conopidă au doar 5,3 g de carbohidrați și 27 de calorii, 2 g de fibre, 2 g de proteine, 51 mg de vitamina C și 16 mg de magneziu. Conopida conține de asemenea calciu, fosfor, potaisu, fier, zinc, cupru și mangan.

Carbohidrații săi nu conțin amidon, ci sunt carbohidrați complecși, bogați în fibre.

Cantitatea de zaharuri naturale din conopidă este mică (2 g). Această legumă are de asemenea un indice glicemic scăzut (15-30).

Conține glucozinolați, compuși cu proprietăți antiinflamatoare, antivirale și antibacteriene. Are efect digestiv și hidratant. Este benefică pentru inimă și artere.

Piure de conopidă – rețetă

Nr. de porții: 4
Durată totală de preparare: 15 minute

Ingrediente

• 1 conopidă medie
• 100 g de cremă de brânză
• 50 ml de lapte
• sare și condimente, după gust

Mod de preparare

Tăiați nervura principală a conopidei, apoi desfaceți-o buchețele.

Puneți o cratiță cu apă pe foc. Când a început să clocotească, adăugați buchețelele de conopidă. Fierbeți-le 10 minute, sau până se înmoaie complet.

După ce au fiert, turnați-le într-o strecurătoare și scurgeți-le bine de apă. După ce s-au răcorit, le puteți stoarce cu mâinile.

Dacă nu vreți să pierdeți conținutul de vitamina C, coaceți buchețelele de conopida în cuptor.

Puneți-le într-un bol și pasați-le fin cu blenderul manual. Incorporați crema de brânză, iar la final laptele. Mixați bine, apoi puneți sarea și condimentele.

Piureul de conopidă este gata. Îl puteți servi cald sau rece. Este potrivit ca fel principal sau ca garnitură la o friptură de carne ori pește.

O porție din acest piure de conopidă are 10 g de glucide.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu conopidă pentru diabetici.

Mâncare de conopidă de post – bună pentru slăbit și diabetici
Salată de conopidă și pătrunjel pentru diabetici
„Orezul” din conopidă, o rețetă sănătoasă pentru oase – dr. Susan Brown
„Hummus” din conopidă – alternativă săracă în carbohidrați

Surse articol:

1. Rețete Pentru Diabetici, Piure din conopidă pentru diabetici: https://www.retetediabetici.ro/piure-din-conopida-pentru-diabetici/?fbclid=IwAR3N8a4h1YlIK0HPAphkryF3CwNbSrXNp0wuuncrG-0l3crc82uOcQw8mFE
2. John Coleman, Is cauliflower good for diabetics? The Diabetic Council: https://www.thediabetescouncil.com/is-cauliflower-good-for-diabetics/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.