„Orezul” din conopidă, o rețetă sănătoasă pentru oase – dr. Susan Brown

Recomandarea de a mânca mai multe legume este valabilă în cazul multor patologii. Inclusiv în osteoporoză.

Dacă vrei să-ți păstrezi sănătatea oaselor, este foarte important să consumi minim 4 porții de legume pe zi.

Orez de conopida - reteta pentru oase

Orez de conopida – reteta pentru oase: Marco Verch Professional Photographer

Dietele bogate în fructe și legume au fost asociate cu o densitate minerală isiasă mai mare. Studiile arată că acestea susțin sănătatea oaselor la femeile aflate la vârsta menopauzei.

Furnizează o mulțime de substanțe benefice, precum vitamina C, vitamina K, acid folic, magneziu, potasiu și carotenoide.

Persoanele de vârstă medie și vârstnicii care consumă mai puțin de 5 porții de legume pe zi au un risc mai mare de fracturi la șold.

Citește și – Mâncare de conopidă cu ceapă și turmeric – rețetă indiană pentru slăbit

Salatele, tocănițele și ciorbele sunt cele mai bune metode de a include o varietate de legume la aceeași masă.

Dr. Susan Brown ne propune o rețetă foarte simplă pentru sănătatea oaselor. Este vorba despre „orezul” din conopidă.

Orez de conopidă – rețetă

Rețeta este foarte simplă. Spălați conopida, desfaceți-o buchețele și dați-le prin robot sau pe răzătoare. Trebuie să obțineți niște bucățele mici, ca bobul de orez.

Puneți puțin ulei într-o tigaie. Adăugați conopida mărunțită. Presărați sare și turmeric sau curry. Amestecați și căliți 5-8 minute sub capac.

Nu este nevoie să puneți apă, deoarece conopida lasă zeamă. Spre final, adăugați câțiva căței de usturoi zdrobiți, mărar tocat mărunt și zeamă de lămâie.

Citește și – Coada-calului crește rezistența oaselor, dinților, gingiilor, părului și unghiilor

Mâncarea este gata când granulele de conopidă s-au înmuiat. Orezul de conopidă se servește cald sau rece.

Această mâncare are aspectul unui orez. Adepții dietei low-carb îl consumă în locul orezului adevărat, datorită faptului că are un conținut redus de carbohidrați și calorii.

107 g de conopidă crudă sau gătită are doar 25 de calorii și 3 g de carbohidrați neți.

Conopida face parte din categoria cruciferelor. Aceste legume conțin o serie de nutrienți benefici pentru oase, precum calciu și vitamina K.

Studiile au găsit o legătură între deficitul de vitamina K, osteoporoză și fracturi.

Citește și – Piure din conopidă crudă și caju – sărac în carbohidrați

Lângă orezul de conopidă puteți pune și alte legume, precum morcov, ardei gras și broccoli.

Surse articol:

1. Sahni S, Mangano KM, McLean RR, Hannan MT, Kiel DP. Dietary Approaches for Bone Health: Lessons from the Framingham Osteoporosis Study. Curr Osteoporos Rep. 2015 Aug;13(4):245-55. doi: 10.1007/s11914-015-0272-1. PMID: 26045228; PMCID: PMC4928581.
2. Susan E. Brown, Osteoporosis month: taking charge: https://www.youtube.com/watch?v=zTRFOCBnRag&ab_channel=Dr.SusanE.Brown
3. Miho Hatanaka, Alina Petre, How cauliflower rice benefits your health, Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/cauliflower-rice-calories
4. Josh Axe, Cauliflower rice with cilantro and lime: https://draxe.com/recipes/cauliflower-rice-cilantro-lime/
5. Lauren Bedosky, Kelly Kennedy, Everyday Health: https://www.everydayhealth.com/diet-nutrition/7-best-bone-building-foods/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.