Barbara O’Neill – Dacă vreți oase puternice, nu mai mâncați acest aliment!
Oasele au nevoie nu doar de tratament, ci și de protecție. Nu este suficient să mâncăm alimente benefice pentru sistemul osos ori să luăm anumite suplimente.
Trebuie, în egală măsură, să eliminăm din dietă și din stilul nostru de viață factorii care afectează sănătatea oaselor.
Anumite alimente sau ingrediente duc la pierderea calciului organism și din oase. Barbars O’Neill pune pe primul loc zahărul.
Cuprins
„Dacă vreți oase puternice, trebuie să opriți stimulanții”
Prin stimulanți, Barbara se referă la unele produse care scot mineralele din corp, în special calciul.
Oricine vrea să-și protejeze oasele, trebuie să se ferească de zahărul rafinat. Acest ingredient este nu doar nociv sănătății, ci complet dispensabil vieții.
Zahărul alb distruge oasele
Pur și simplu nu avem nevoie să consumăm zahăr rafinat. Corpul nu are trebuință de el, nu-i folosește la nimic. Dimpotrivă, distruge țesuturile, vasele de sânge și oasee.
Zahărul alb aduce cu sine o sumedenie de boli și o îmbătrânire prematură nedorită. Acest ingredient dulce poate și trebuie înlocuit cu îndulcitori sănătoși.
Din fericire, avem îndulcitori naturali foarte buni. Barbara recomandă mierea de albine, siropul de arțar și zahărul de cocos.
Îndulcitori care nu scot calciul din oase
Zahărul de cocos este pur și simplu un nectar obținut din florile de cocos, care a fost cristalizat. De aceea este considerat una din cele mai naturale alternative la zahărul de masă.
Spre deosebire de zahăr și alți îndulcitori, are un indice glicemic mai mic. Conține potasiu, magneziu, fier și zinc.
În plus, are și o aromă deosebită de caramel, ceea ce îl face foarte apreciat în rețetele de deserturi sau prăjituri. Se poate adăuga și în cafea. Mierea, la rândul ei, este obținută din nectarul florilor.
Siropul de arțar este și el o sursă naturală de zahăr. Acesta este extras din seva de arțar. Seva este apoi supusă la un proces de fierbere, care are ca scop evaporarea excesului de apă.
Ceea ce rămâne în urmă după fierbere este un sirop de arțar gros și dulce, care urmează să fie filtrat.
Siropul de arțar închis la culoare este mai bun pentru gătit. Siropul de arțar cu o nuanță deschisă este mai potrivit ca glazură sau topping (ex. pe clătite, înghețată etc.).
Acești îndulcitori care se găsesc în natură, au o compoziție nutrițională valoroasă și bine echilibrată. Acest lucru înseamnă că nu vor determina eliminarea mineralelor din corp.
Evitați alimentele acide
Barbara O’Neill spune că oasele noastre au nevoie de asemenea de un echilibru între acid și alcalin în corp.
„Când oamenii consumă alimente cu o aciditate crescută, acest lucru duce de asemenea la pierderea calciului din corp”.
Din cauza calciului care este pierdut și neînlocuit, oasele se pot distruge.
Citește și – Elimină alimentele acide din dietă și vei scăpa de durerile articulare
Surse articol:
1. Kris Gunnars, Maple syrup – healthy or unhealthy? Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/maple-syrup#what-it-is
2. Living Springs Retreat: https://www.youtube.com/shorts/ZJ4D1fbKvnM