Prăjitură de post fără coacere cu lămâie și un ingredient surpriză
Mai mult ca sigur vreți să aflați imediat care este acel ingredient surpriză al rețetei. Vi-l dezvăluim chiar de la început.
Este vorba despre conopidă. Nu fugiți, nu abandonați pagina. Dați-i o șansă acestei rețete și veți fi încântați de ea.
Conopida a crescut mult în popularitate în ultimii ani. Mai ales ca ingredient de substituție în rețetele pentru diabetici.
Această legumă este cremoasă și are o textură fină și delicată, plus un gust neutru. De aceea este ideală pentru creme, prăjituri, budinic, milk-shak-uri sau piureuri.
Autorii de rețete sănătoase o folosesc și la prepararea de blaturi fără făină sau alte tipuri de cruste.
Dacă vă decideți să încercați rețeta de mai jos, invitați-vă degustătorii să ghicească ingredientul surpriză. Cu siguranță nu-și vor da seama, nici după gust, nici după textură.
Cuprins
Prăjitură de post cu lămâie – rețetă
Nr. total de porții: 9 bucăți
Durată totală de preparare: 60 de minute
Ingrediente pentru bază
• 18 biscuiți din ovăz sau graham
• 60 ml de sirop de arțar sau miere
Ingrediente pentru cremă
• 1 cutie de lapte de cocos cu procent mare de grăsime (la conservă)
• 100 g de conopidă fiartă
• 60 ml de miere sau sirop de arțar
• 1 lămâie
• 3 linguri de amidon
• ¼ linguriță de turmeric (pentru culoare)
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 190 de grade Celsius. Pregătiți crusta. Măcinați biscuiții în robotul cu lama S. În timp ce robotul merge, turnați în fir miere sau siropul de arțar. Trebuie să obțineți o compoziție umedă, ca nisipul.
Tapetați o tavă pătrată (20 cm.) cu hârtie de copt. Turnați compoziția și presați-o cu dosul unui pahar într-un strat compact și uniform.
Pregătiți acum crema. Luați doar partea cremoasă din conserva de lapte de cocos și puneți-o în blender. Adăugați conopida fiartă și scursă bine de apă.
Puneți restul ingredientelor din listă și mixați. Trebuie să rezulte o compoziție fină și cremoasă. Turnați-o peste crusta din tavă. Nivelați și coaceți prăjitura timp de 45 de minute.
Lăsați-o să se răcească bine, peste noapte. A doua zi o puteți porționa. Se păstrează în frigider.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjitură cu lămâie:
Prăjitură cu lămâie fără zahăr și făină, pentru slăbit (keto)
Prăjitură cu ricotta și lămâie – desert fără zahăr pentru dietă
Prăjitură cu lămâie și puțin zahăr (lemon bars) – delicată, dulce-acrișoară
Prăjitură de post cu lămâie – fără zahăr, făină, ulei
Sursă articol: Natalie, Secret ingredient vegan lemon bars, Feasting on Fruit: https://www.youtube.com/watch?v=0D6SeuVyjkg&ab_channel=FeastingonFruit