Hummus din conopidă coaptă – un mod gustos de a consuma această legumă anostă!
Conopida este deseori trecută cu vederea atunci când mergem la cumpărături. Mulți dintre noi o evităm, deoarece nu are un gust grozav. Nici textura ei nu este foarte atractivă, mai ales dacă o fierbem în apă.
Este o mare pierdere să excludem conopida din dietă, deoarece legumele crucifere ne pot aduce beneficii importante. Acestea conțin substanțe cu proprietăți anticancerigene și detoxifiante.
Există totuși câteva rețete reușite pe bază de conopidă pe care le putem încerca. „Orezul” din conopidă este doar un exemplu.
Secretul stă în felul în care gătim această legumă. Conopoda devine mult mai gustoasă dacă o călim sau dacă o coacem în cuptor.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu conopidă pe care vă recomand să le încercați:
Piure de conopidă coaptă cu unt – o garnitură delicioasă cu 8 g de carbohidrați
Salată de conopidă și pătrunjel pentru diabetici
„Orezul” din conopidă, o rețetă sănătoasă pentru oase – dr. Susan Brown
Mâncare de conopidă cu ceapă și turmeric – rețetă indiană pentru slăbit
Hummus din conopidă și tahini
Ingrediente
- 1 căpățână de conopidă
- 240 g de fasole fiartă scursă
- 2 linguri de lapte vegetal (sau apă)
- 60 g de tahini
- 1 cățel de usturoi
- 1 lingură de ulei de măsline
- sucul de la 1/2 lămâie
- 1 lingură de sos de soia (opțional)
- 1/4 linguriță de paprika afumată (sau boia de ardei iute)
Mod preparare rețetă
- Tăiați căpățâna de conopidă în două. Îndepărtați nervura principală, apoi tăiați fiecare jumătate în buchețele mici.
- Spălați bine conopida, tamponați-o cu prosoape și puneți-o într-un bol încăpător. Asezonați-o cu ulei, sare și piper.
- Puneți-o în tava cuptorului, pe hârtie de copt și dați tava în cuptor la 220 de grade Celsius pentru 25-30 de minute, sau până când furculița pătrunde ușor în ea.
- După ce buchețelele de conopidă coapte s-au răcorit, puneți-le în vasul robotului de bucătărie sau a unui blender.
- Adăugați fasolea fiartă scursă de apă, tahini, laptele, usturoiul, sucul de lămâie și paprika.
- Mixați câteva secunde până când conopida se macină complet și rezultă o compoziție fină.
- Dacă blenderul nu merge bine, mai adăugați câte puțin lapte la mixare.
Notă