Piure de conopidă coaptă cu unt – o garnitură delicioasă cu 8 g de carbohidrați

Acest piure de conopidă coaptă cu unt este un deliciu! Merită încercat. Poate înlocui piureul din cartofi în dieta keto și dieta diabeticilor, deoarece are un conținut redus de carbohidrați.

Piureul are o textură cremoasă, fină și un gust bogat. Conopida coaptă în cuptor și ușor rumenită în unt capătă o aromă inedită de nucă. Este mult mai gustoasă decât atunci când o fierbem în apă sau la aburi.

Piure de conopida coapta cu unt - doar 8 g de carbohidrati

Imagine cu rol ilustrativ: Piure de conopida coapta cu unt – doar 8 g de carbohidrati: Vegan Feast Catering

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu conopidă pe care vă recomand să le încercați:

Chiftele din conopidă pentru diabetici, fără făină și ulei – rețeta medicului
Piure din conopidă crudă și caju – sărac în carbohidrați 
Mâncare de conopidă de post – bună pentru slăbit și diabetici
„Orezul” din conopidă, o rețetă sănătoasă pentru oase – dr. Susan Brown
Salată de conopidă și pătrunjel pentru diabetici

Piure de conopida coapta cu unt - doar 8 g de carbohidrati

Piure de conopidă coaptă cu unt - rețetă

Categorie Main Course, Side Dish
Servings 6
Calories 630 kcal

Ingrediente
  

  • 900 g de conopidă
  • 200 g de unt
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper măcinat

Mod preparare rețetă
 

  • Tăiați căpățâna de conopidă în două, apoi desfaceți-o în buchețele mici.
  • Spălați-le și scurgeți-le bine de apă.
  • Puneți-le într-o tavă pentru cuptor și presărați-le cu sare și piper.
  • Tăiați untul felii subțiri și puneți-le peste conopidă. Acoperiți toate buchețelele cu unt.
  • Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
  • Introduceți tava în cuptor pentru 20-30 de minute.
  • Scoateți tava și întoarceți buchețelele de conopidă pe cealaltă parte când s-au rumenit deasupra.
  • Dați tava din nou în cuptor și coaceți conopida încă 15 minute, sau până când devine aurie.
  • Scoateți tava din cuptor și transferați conopida într-un bol încăpător.
  • După ce s-a răcorit, pasați-o cu un blender vertical, până se face piure. Gustați și asezonați cu sare și piper, sau alte mirodenii.

Notă

Dacă vă place usturoiul, adăugați câțiva căței împreună cu conopida în cuptor, ca să se rumenească puțin.
Acest piure de conopidă coaptă poate fi servit ca atare, pe diverse legume crude sau pe pâine, lipie, ca o cremă tartinabilă.
În momentul blenduirii se mai poate adăuga puțin unt dacă este nevoie. Ar merge și puțin curry pudră, pentru culoare și aromă.
Piureul de conopidă poate fi folosit ca garnitură la o masă de pește sau carne. Este bun și ca sos alb pentru paste, de ce nu!
Dacă faceți 6 porții din cantitatea totală de conopidă, o porție are circa 630 de kilocalorii și 7,8 g de carbohidrați.
Sursă rețetă: Anne Aobadia, Franziska Spritzler, Diet Doctor, Roasted cauliflower mash: https://www.dietdoctor.com/recipes/roasted-cauliflower-mash

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.