Salată de conopidă și pătrunjel pentru diabetici
Salatele sunt cele mai bune alegeri alimentare pentru diabetici, cardiaci și nu numai.
Au puține calorii și grăsimi. Indicele glicemic este foarte mic. Sunt bogate în fibre, vitamine și antioxidanți. Iată câteva motive să consumi cel puțin o salată în fiecare zi.
Dr. Gheorghe Cerin consideră că verdețurile și legumele au constituit principala hrană a omului la începuturi.
De aceea recomandă bolnavilor cardio-metabolici să mănânce cât mai natural. Din cele 3 mese zilnice, două ar trebui să fie negătite, iar una ar trebui să fie o salată.
Rețeta pe care o veți găsi mai jos are are doar 5 g de glucide.
Această salată de conopidă și pătrunjel este inspirată din bucătăria libaneză. Mai exact, din rețeta de salată de pătrunjel, cunoscută sub numele de „Tabbouleh”.
Cuprins
Salată de conopidă și pătrunjel – rețetă
Nr. de porții: 6
Durată totală de preparare: 15 minute
Ingrediente
• 280 g de conopidă tăiată buchețele
• 160 g de castravete tăiat cuburi
• 150 g de roșii cherry tăiate în sferturi
• 20 g de pătrunjel verde tocat fin
• 20 g de ceapă roșie tăiată
• 10 g de mentă tocată fin
• 20 ml de ulei de măsline
• 2 linguri de suc de lămâie
• 1 cățel de usturoi
• sare și piper
Mod de preparare
Spălați buchețelele de conopidă, scurgeți-le de apă și puneți-le în vasul robotului cu lama S.
Pulsați de câteva ori, până când conopida se mărunțește și arată ca bobul de orez. Nu mixați prea mult, ca să nu o transformați în terci.
Pregătiți dressing-ul (sosul). Amestecați uleiul cu sucul de lămâie și usturoiul zdrobit fin. Puneți sare și piper, după preferință.
Puneți o lingură de sos într-o tigaie, pe foc. Adăugați conopida mărunțită și căliți-o circa 5-6 minute. După ce s-a răcorit, transferați-o într-un bol încăpător.
Adăugați celelelate legume tocate și amestecați. Turnați sosul și omogenizați ușor.
Puteți servi salata de conopidă și pătrunjel ca atare, sau ca garnitură la un fel principal.
Dr. Cerin îi sfătuiește pe bolnavii de diabet și de inimă să excludă pâinea din dietă. Un înlocuitor mai bun pentru pâine, care nu conține amidon sau gluten, ar putea fi crackerșii sau biscuiții uscați din semințe.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete pentru diabetici pe care le puteți încerca:
Pateu din legume crude și avocado – rețetă cu beneficii
Ciocolată din năut – desert natural, hrănitor, sănătos (fără zahăr rafinat)
Crackers din dovleac și semințe – de post, fără gluten
„Orezul” din conopidă, o rețetă sănătoasă pentru oase – dr. Susan Brown
Biscuiți de post din 2 ingrediente (fără zahăr, făină sau ulei)
Sursă articol: Retete Diabetici, Tabbouleh pentru diabetici: https://www.retetediabetici.ro/tabbouleh-cu-conopida-pentru-diabetici/