Chiftele din conopidă pentru diabetici, fără făină și ulei – rețeta medicului

Această rețetă de chiftele pentru diabetici este propusă de dr. Ancuța Leonte – medic specialist în diabet și nutriție.

Chiftelele sunt concepute special pentru persoanele care au diabet sau probleme cu glicemia, deoarece nu conțin făină sau alte ingrediente care cresc zahărul din sânge.

Chiftele din conopida pentru diabetici, fara faina si ulei – reteta medicului

Chiftele din conopida pentru diabetici, fara faina si ulei – reteta medicului: Kamran Aydinov

Au în schimb un ingredient-surpriză. Este vorba despre conopidă – o legumă pe care nu ai incorpora-o în mod obișnuit în dietă, datorită gustului anost.

Ei bine, în această rețetă îți va plăcea. Celelalte ingrediente din rețetă maschează gustul de conopidă, iar rezultatul este cât se poate de agreabil.

Chiftele pentru diabetici – rețetă

Ingrediente

  • ½ kg de conopidă
  • 1 ou
  • 30 g de parmezan (sau cașcaval)
  • 2 linguri de făină de migdale
  • 15 g de semințe de cânepă
  • 10 g de semințe de chia
  • 10 g de fulgi de drojdie inactivă
  • sare și condimente, după gust

Mod de preparare

Desfaceți conopida buchețele. Spălați-le bine și îndepărtați părțile afectate (dacă e cazul). Dați conopida prin răzătoarea cu găuri mari. Presați-o între palme și stoarceți excesul de zeamă.

Puneți conopida rasă și scursă într-un bol. Separat, bateți ouăle spumă. Adăugați-le peste conopidă și amestecați bine.

Puneți parmezanul/cașcavalul ras și restul ingredientelor. Omogenizați compoziția. O puteți lăsa puțin la odihnit, pentru ca semințele de chia să se hidrateze puțin.

Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt. Umeziți palmele cu apă sau ulei și modelați compoziția sub formă de chiftele. Le puteți face mai mici sau mai mari, după preferință.

Se dau în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și se lasă circa 25 de minute, până când devin rumene.

Aceste chiftele din conopidă pot fi acompaniate cu diferite sosuri sau salate. Le puteți servi și ca gustare.

Aceste chiftele au un profil nutrițional cât se poate de echilibrat. Conțin puțini carbohidrați și calorii.

Beneficii

Sunt bogate în proteine, grăsimi sănătoase și fibre. Din acest motiv, au un indice mare de sațietate. Țin de foame câteva ore.

Nu se prăjesc în ulei, ceea ce înseamnă că sunt o versiune mai dietetică decât rețeta tradițională. Sunt ideale nu doar pentru diabetici, ci și pentru cei care țin cură de slăbire. Le recomandăm și persoanelor care au intoleranță la gluten.

Dacă nu aveți făină de migdale în casă, o puteți obține prin măcinarea migdalelor fin cu ajutorul unui blender sau a unei râșnițele electrice de cafea. Aceasta poate fi înlocuită cu făină din semințe de dovleac, floarea-soarelui sau nuci.

Dacă nu aveți semințe de cânepă, puteți utiliza alt tip de semințe. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete pentru diabetici pe care vi le recomand să le încercați:

Covrigi pentru diabetici din 2 ingrediente – fără făină!
Savarine  fără zahăr, făină (keto, diabet, cură de slăbire)
Desert dietetic din ricotta, fără zahăr, ulei sau făină – diabet, keto, cură de slăbire
Fursecuri pufoase pentru diabetici, din albușuri și nucă – fără zahăr și făină

Sursă rețetă: Dr. Ancuța Leonte, Chifteluțe proteice: https://www.instagram.com/p/CvaPPT8OkRn/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.