Chiftele turcești din bulgur, fără coacere în cuptor – alternativă la pastele cu sos de roșii!
Cine nu a auzit de celebrele chiftele turcești din bulgur „Cig Kofte”? Sunt foarte ușor de preparat și nu necesită mult timp în bucătărie.
Mie îmi place varianta vegană de chiftele turcești, fără carne. Aveți nevoie doar de bulgur, pastă de roșii sau roșii proaspete ori din conservă, ceapă, usturoi și pătrunjel.
Le consider o variantă mai rapidă a pastelor cu sos de roșii, deoarece nu necesită fierbere în prealabil.
Bulgurul doar se lasă la hidratat și este gata. Am văzut că unii pun bulgurul la înmuiat direct în suc sau pastă de roșii.
Cuprins
Chiftele turcești din bulgur
Pentru aceste chfitele turcești din bulgur eu am folosit o combinație de roșii și ardei proaspeți, dați prin mașina de tocat. Voi puteți folosi pastă de tomate, bulion sau suc de roșii.
Vă recomand să folosiți un bulgur de calitate, din agricultură ecologică. Este deosebit de important pentru sănătatea noastră. Nu este cu mult mai scump decât cel ne-ecologic. Aruncați o privire aici → https://t.ly/X1AXD.
Rețete similare
Dacă v-a plăcut această rețetă de chiftele turcești, pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete turcești, pe care vă recomand să le încercați:
Menemen – micul-dejun turcesc care te va cuceri pe loc!
Prăjitură pufoasă și aromată cu pepene galben – desert turcesc cu puțin zahăr
„Caviar” de vinete – aperitiv turcesc de impact
Ruladă de morcov și nucă – desert turcesc simplu și economic (video)
Chiftele tucești din bulgur și roșii
Ingrediente
- 200 g de bulgur fin
- 250 g de pastă de roșii (sau roșii proaspete)
- 1 1/2 cepe
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 1 linguriță de ulei
- sare, condimente după gust
Mod preparare rețetă
- Bulgurul nu trebuie fiert, ci doar lăsat la înmuiat. Se pune într-un bol și se toarnă apă clocotită peste el, cât să îl acopere. Se lasă la hidratat circa 20-30 de minute, sau până se umflă și își dublează volumul.
- Între timp, continuați cu rețeta. Tocați ceapa și usturoiul mărunt și căliți-le în puțin ulei și apă cu sare, până devin transparente.
- Adăugați pasta de roșii sau roșiile tocate mărunt. Amestecați și lăsați să fiarbă câteva minute, apoi stingeți focul.
- Bulgurul umflat (fără apă) se pune peste sosul de roșii și se amestecă bine.
- Adăugați pătrunjelul tocat fin și pasați compoziția cu blenderul manual, pentru ca bulgurul să devină mai fin, ca o pastă. Gustați dacă mai este nevoie de sare sau alte condimente.
- Lăsați compoziția la răcorit, apoi modelați chiftelele. Le puteți da acea formă de degete, cum le fac turcii, sau le puteți face rotunde, ca niște chiftele normale.
- Eu le-am dat prin pesmet și apoi le-am băgat în frigider.