Chiftele turcești din bulgur, fără coacere în cuptor – alternativă la pastele cu sos de roșii!

Cine nu a auzit de celebrele chiftele turcești din bulgur „Cig Kofte”? Sunt foarte ușor de preparat și nu necesită mult timp în bucătărie.

Mie îmi place varianta vegană de chiftele turcești, fără carne. Aveți nevoie doar de bulgur, pastă de roșii sau roșii proaspete ori din conservă, ceapă, usturoi și pătrunjel.

Chiftele turcesti bulgur Cig Kofte

Chiftele turcesti bulgur Cig Kofte

Le consider o variantă mai rapidă a pastelor cu sos de roșii, deoarece nu necesită fierbere în prealabil.

Bulgurul doar se lasă la hidratat și este gata. Am văzut că unii pun bulgurul la înmuiat direct în suc sau pastă de roșii. 

Chiftele turcești din bulgur

Pentru aceste chfitele turcești din bulgur eu am folosit o combinație de roșii și ardei proaspeți, dați prin mașina de tocat. Voi puteți folosi pastă de tomate, bulion sau suc de roșii. 

Vă recomand să folosiți un bulgur de calitate, din agricultură ecologică. Este deosebit de important pentru sănătatea noastră. Nu este cu mult mai scump decât cel ne-ecologic. Aruncați o privire aici → https://t.ly/X1AXD.

Rețete similare

Dacă v-a plăcut această rețetă de chiftele turcești, pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete turcești, pe care vă recomand să le încercați:

Menemen – micul-dejun turcesc care te va cuceri pe loc!
Prăjitură pufoasă și aromată cu pepene galben – desert turcesc cu puțin zahăr
„Caviar” de vinete – aperitiv turcesc de impact
Ruladă de morcov și nucă – desert turcesc simplu și economic (video)

Sos rosii chiftele turcesti

Sos rosii chiftele turcesti

Chiftele turcesti bulgur

Chiftele turcesti bulgur

Chiftele turcesti bulgur reteta

Chiftele turcesti bulgur reteta

Chiftele turcesti bulgur compozitie

Chiftele turcesti bulgur compozitie

Chiftele turcesti bulgur fara coacere

Chiftele turcesti bulgur fara coacere

Chiftele turcesti din bulgur reteta

Chiftele turcesti din bulgur reteta

Chiftele turcesti din bulgur cum se fac

Chiftele turcesti din bulgur cum se fac

Chiftele turcesti din bulgur si pesmet

Chiftele turcesti din bulgur si pesmet

Chiftele turcesti din bulgur reteta

Chiftele tucești din bulgur și roșii

Ingrediente
  

  • 200 g de bulgur fin
  • 250 g de pastă de roșii (sau roșii proaspete)
  • 1 1/2 cepe
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 1 linguriță de ulei
  • sare, condimente după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Bulgurul nu trebuie fiert, ci doar lăsat la înmuiat. Se pune într-un bol și se toarnă apă clocotită peste el, cât să îl acopere. Se lasă la hidratat circa 20-30 de minute, sau până se umflă și își dublează volumul.
  • Între timp, continuați cu rețeta. Tocați ceapa și usturoiul mărunt și căliți-le în puțin ulei și apă cu sare, până devin transparente.
  • Adăugați pasta de roșii sau roșiile tocate mărunt. Amestecați și lăsați să fiarbă câteva minute, apoi stingeți focul.
  • Bulgurul umflat (fără apă) se pune peste sosul de roșii și se amestecă bine.
  • Adăugați pătrunjelul tocat fin și pasați compoziția cu blenderul manual, pentru ca bulgurul să devină mai fin, ca o pastă. Gustați dacă mai este nevoie de sare sau alte condimente.
  • Lăsați compoziția la răcorit, apoi modelați chiftelele. Le puteți da acea formă de degete, cum le fac turcii, sau le puteți face rotunde, ca niște chiftele normale.
  • Eu le-am dat prin pesmet și apoi le-am băgat în frigider.

Notă

Aceste chiftele turcești din bulgur pot fi servite reci, de la frigider. Trebuie să le consumați în decurs de câteva zile, la fel ca pastele.
Eu am făcut o parte din ele la airfryer și au ieșit foarte gustoase. Le-am copt la 200 de grade Celsius pentru 5-10 minute. Puteți încerca și voi dacă vreți. 

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.