Chiftelele de somon prezentate mai jos se fac după o rețetă recomandată de dr. Eric Berg. Acesta este unul din cei mai populari adepți și susținători ai dietei ketogenice. Dieta keto, săracă în carbohidrați Pentru cei care nu știu, dieta […]
Articole despre 'chiftele'
Chifteluțe din semințe și legume – fără carne sau ouă
Pe lângă faptul că sunt vegetale, aceste chifteluțe sunt și crude. Adică nu se prăjesc, nici nu se coc, nici nu se fierb. Se prepară „la rece”. Rețeta a fost creată de nutriționistul Anca Alungulesei. Autoarea este cunoscută și sub […]
Chifteluțe din pâine învechită și brânză, cu sos de roșii – rețetă italiană
Este păcat să arunci pâinea. Mulți dintre noi crescut cu acest principiu creștin. Dacă aveți în casă pâine învechită, întărită, pe care nu o mai puteți consuma, aveți două posibilități de a o folosi. Nu aruncați pâinea învechită Fie o […]
Chiftele turcești fără carne, fără foc (Cig Kofte)
Chiftelele turcești fără carne și fără foc se numesc „Cig Kofte” (Çiğ köfte) și înseamnă „chiftele crude”. Rețeta originală are carne și bulgur, iar chiftelele se prăjesc. În varianta vegetariană, Cig Kofte se fac din bulgur de grâu, miez de […]
Cele mai bune chiftele de post – din orez și cartofi
Chiftelele de post se pot face din diverse ingrediente: din soia, din linte, din năut, din legume, din cereale. O rețetă foarte reușită este cea de chiftele din orez și cartofi. Atât cartofii fierți, cât și orezul funcționează ca niște […]
Chiftele de post din cartofi și orez, la cuptor
Rețeta aceasta de chiftele de post din cartofi și orez este inspirată din cuhnia mănăstirească din zona Maramureș. Există posibilitatea să le prăjiți în ulei, sau să le coaceți într-o tavă, în cuptor. Alegeți varianta cea mai potrivită, ținând cont, […]
Chiftele cu varză și morcov la cuptor – trebuie să le încercați!
Aceste chiftele cu varză și morcov la cuptor sunt senzaționale! Ori de câte ori vreți să luați o pauză de la mâncărurile cu carne, încercați astfel de rețete. Din varză se pot realiza multe preparate inedite și savuroase. Pentru rețeta […]
Chiftele cu fasole și ciuperci – la fel de gustoase ca cele din carne!
Rețeta de chiftele cu fasole și ciuperci este la mare căutare zilele acestea. Vegetarienii spun că sunt la fel de bune precum chiftelele cu carne. Chifteluțele de fasole și ciuperci se prepară foarte rapid. Mai ales dacă folosești fasole și […]
CHIFTELUȚE de TON cu BRÂNZĂ
Articol scris de Ana-Maria Postolache Tonul este unul din cele mai populare tipuri de pește de pe piață. Cei mai mulți folosesc ton din conservă, fie în ulei, fie în suc propriu sau în saramură. Este ideal pentru persoanele care […]
Chiftele de PEȘTE fără ou
Această rețetă de chiftele de pește se pretează la perioada de post din timpul iernii, deoarece nu conține ou. În Postul Crăciunului sunt multe dezlegări la pește, și avem ocazia să testăm diverse rețete în acest sens. Chifteluțele sunt o […]
CHIFTELE fără carne, cu NUCĂ și CIUPERCI
Această rețetă poate fi o alegere bună pentru mai multe categorii de persoane, dar în mod deosebit pentru cei care țin post, urmează un regim vegetarian sau o dietă fără carne. Chiftelele fără carne sunt recomandate și celor care vor […]
Chifteluțe de post din CARTOFI – 2 rețete
Întrucât chifteluțele sunt un preparat atât de practic și versatil (pot fi servite cu diferite mâncăruri, pot fi luate la pachet), pe site-ul nostru puteți găsi diferite rețete de post, preparate din diferite ingrediente și combinații. Chifteluțele cu cartofi sunt […]
Chifteluțe dietetice, cu fulgi de ovăz – rețetă de post
Vă propunem o rețetă inedită de chifteluțe de post preparat cu fulgi de ovăz, nucă și verdețuri de sezon. Sunt o gustare hrănitoare și dietetică, întrucât nu se prăjesc în ulei, ci se coc în cuptor. Fulgii de ovăz și […]
Chifteluțe de LINTE și VERDEȚURI – rețetă de post
Lintea face parte din familia leguminoaselor, renumite pentru conținutul lor bogat în proteine și fibre alimentare solubile și insolubile. Spre deosebire de alte tipuri de fasole, lintea fierbe mult mai repede. Boabele de linte sunt foarte bogate în molibden, un […]
Chifteluțe de NĂUT, cu TURMERIC și mult PĂTRUNJEL
Chiftelele de năut sunt o mâncare inspirată din bucătăria arăbească. Se numesc falafel, și sunt foarte gustoase, moi în interior și crocante la exterior. Rețeta nu este deloc complicată. Năutul este o leguminoasă bogată în proteine, foarte hrănitoare, ideală pentru […]