Prăjitură cu pepene galben, fragedă – fără zahăr și alergeni

Dacă aveți pepene galben în frigider, încercați această prăjitură cu pepene galben fragedă, fără zahăr și alergeni!

Pepenele galben este unul din cele mai delicioase fructe ale verii! Cu toate că este savuros să-l mâncăm așa cum este, proaspăt, parfumul și textura lui ne duce cu gândul la multe rețete, inclusiv la prăjituri sau tarte.

Prajitura cu pepee galben fara zahar si alergeni

Prajitura cu pepee galben fara zahar si alergeni

Cum să faci o prăjitură din pepene galben – fără zahăr și alergeni

În rândurile de mai jos vă arăt o rețetă de prăjitură cu pepene galben, fragedă, care nu conține ingrediente tradiționale.

Este diferită de prăjiturile clasice care au mult zahăr, ulei și făină. Nu conține zahăr, nici făină de grâu, ouă sau lactate. 

O recomand celor care au intoleranță la gluten, intoleranță la lactoză sau la ouă. Este un desert potrivit și pentru copii, deoarece nu are ingrediente nocive sănătății sau zahăr rafinat.

Pentru îndulcirea aluatului puteți folosi stevia, eritritol, green sugar sau alt îndulcitor natural. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu pepene galben:

Gem de pepene galben fără zahăr – pentru iarnă
Tartă cu pepene galben – fără zahăr, gluten, ouă, lactate, ulei
Sorbet de pepene galben – un desert răcoritor pentru zilele caniculare

Dacă vă interesează mai multe rețete fără zahăr, vă recomand cartea „Spune Nu Zahărului„.

 

Prajitura cu pepee galben fara zahar si alergeni

Prăjitură fragedă cu pepene galben – fără zahăr, gluten, ouă, lactate

Ingrediente
  

  • 1/2 pepene galben
  • 150 g de făină de porumb
  • 100 g de făină de orez brun
  • 200 ml de lapte vegetal
  • 50 ml de ulei
  • stevia, eritritol sau alt îndulcitor, după gust
  • 1/2 pliculeț de praf de copt
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți cele două tipuri de făină într-un bol. Adăugați praful de copt și bicarbonatul și amestecați bine, cu un tel.
  • Incorporați laptele vegetal și îndulcitorul. Trebuie să obțineți o compoziție cremoasă, groasă și umedă. Dacă este prea uscată, mai adăugați lapte.
  • Pepenele galben se taie felii subțiri și se curăță de coajă.
  • Luați o tavă rotundă (poate fi un inel culinar, formă de tartă etc.). Tapetați-o cu hârtie de copt și ungeți-o cu ulei. Așezați un strat de felii de pepene, apoi se toarnă jumătate din compoziție. Puneți din nou un strat de felii de pepene și restul de compoziție.
  • Nivelați prăjitură deasupra și dați-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute.

Notă

Lăsați prăjitura cu pepene galben la răcit, apoi o puteți porționa și servi. Restul se păstrează în frigider. Consumați-o în decurs de o săptămână.
Pepenele galben poate fi înlocuit cu piersici, nectarine, caise, prune, mere sau banane.
Sursă rețetă: Isabella Vendrame, Torta soffice al melone - vegana e senza glutine: https://www.isabellavendrame.com/blog-detail/post/92209/torta-soffice-al-melone---vegana-e-senza-glutine

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.