Fursecuri pufoase pentru diabetici, din albușuri și nucă – fără zahăr și făină

Aceste fursecuri pufoase se prepară din 2 ingrediente de bază: albușuri și nuci.

Sunt pufoase, aerate. Seamănă cu bezelele, dar sunt mai moi.

Fursecuri pufoase pentru diabetici, din albusuri si nuca – fara zahar si faina

Fursecuri pufoase pentru diabetici, din albusuri si nuca – fara zahar si faina: 8photo

Le puteți include fără probleme în regimul vostru dacă aveți diabet sau alte boli în care sunt restricționate făina, zahărul și uleiul.

Fursecuri pentru diabetici – rețetă

Ingrediente

  • 3 albușuri (100 de grame)
  • 100 g de miez de nucă
  • 1-2 lingurițe de făină de migdale sau de cocos
  • 1 linguriță de suc de lămâie
  • ½ linguriță de stevia (sau alt îndulcitor)
  • 20 g de afine / merișoare uscate

Mod de preparare

Începeți prin a toca miezul de nucă mărunt, cu cuțitul. Puneți-l într-un bol. Tocați apoi și fructele uscate și puneți-le peste nuci.

Separați albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri se adaugă sucul de lămâie și stevia. Bateți albușurile spumă cu mixerul. Când ați obținut o spumă tare, incorporați amestecul de nuci și fructe uscate. Amestecați cu o paletă, folosind mișcări ușoare, de jos în sus.

Adăugați la final făina de migdale și omogenizați ușor, folosind aceleași mișcări gentile, pentru a nu strica spuma de albușuri.

Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt. Luați câte o lingură de compoziție și puneți-o în tavă, din loc în loc. Ajutați-vă de o linguriță pentru a îndepărta compoziția din lingură.

Nu trebuie să arate perfect. Vor avea un aspect ușor „zburlit”, dar după coacere vor fi mai drăguțe.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute. Lăsați fursecurile să se răcorească, apoi le puteți desprinde de pe hârtie și transfera pe platoul de servire.

Le puteți decora suplimentar cu ciocolată topită, dacă doriți. Se păstrează în frigider, într-o caserolă din sticlă cu capac. Au o textură fragedă, moale, pufoasă.

Ținând cont de cât de scurtă este lista de ingrediente, aceste fursecuri sunt foarte reușite.

Sunt niște prăjiturele minunate pentru diabetici și nu numai.

Dat fiind că nu conțin nici un tip de făină sau lactate, le recomandăm și celor care au intoleranță la gluten sau intoleranță la lactoză.  

Întrucât nu au zahăr, nici ulei, sunt o tratație inofensivă și pentru aceia care țin cură de slăbire. Au un conținut redus de carbohidrați și de calorii.

Sunt potrivite și pentru copii, fiind un dulce sănătos. Dacă înlocuiți nucile cu migdale mărunțite pot fi incluse și în dietele keto.

Informații nutritionale

100 de grame din aceste fursecuri conțin cu aproximație:

  • 349,19 kilocalorii
  • 30,19 g de grăsimi
  • 12,32 g de proteine
  • 10,11 g de carbohidrați

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri fără făină și zahăr pe care le puteți încerca:

Fursecuri cu brânză de vaci fără zahăr și făină
Fursecuri cu susan, nuci și banane – desert fără zahăr, gluten, lactoză
Fursecuri keto din 2 ingrediente – fără făină, zahăr, lactate sau ulei
Fursecuri de post fără zahăr și făină – făcute la rece din 3 ingrediente

Sursă rețetă: Gătit Acasă, Prăjituri aerisite cu conținut scăzut de carbohidrați: https://www.youtube.com/watch?v=ivf5-XW3a8o&ab_channel=KochenzuHause

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.