Chec de post cu nuci, fără zahăr – rețetă din bucătăria indiană
Dacă ești în căutarea unui chec de post cu nuci, în mod special, încearcă rețeta de mai jos.
Checul este inspirat din bucătăria indiană, dar ingredientele sunt disponibile și la noi.
Cuprins
Chec de post fără zahăr, din bucătăria indiană
Mi-a plăcut acest desert deoarece este îndulcit în mod natural. Este așadar un chec fără zahăr. Indienii obișnuiesc să folosească fructe uscate în multe din deserturile lor, în mod deosebit curmale.
Acest chec de post cu nuci este nu doar sănătos, ci și gustos. Nu conține zahăr, ulei rafinat, unt, ouă sau lactate.
Cafeaua instant este opțională. O puteți omite dacă vreți, mai ales dacă vor gusta și copii din acest chec. O altă recomandare în acest sens este să înlocuiți pudra de cacao cu pudră de roșcove.
Este mai potrivită pentru copii, deoarece nu are cofeină, nu dă agitație și în plus are mai mulți nutrienți și un gust mai dulce.
Chec de post cu nuci – rețetă
Ingrediente
• 150 g de curmale fără sâmburi (vi le recomand pe acestea la ofertă)
• 360 ml de lapte vegetal cald
• 60 ml de ulei
• 130 g de făină integrală (v-o recomand pe aceasta, din grâu ecologic)
• 2 linguri de pudră de cacao
• ½ linguriță de praf de copt
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
• 1 linguriță de cafea instant (opțional)
Ingrediente pentru decor
• miez de nucă
• chipsuri de ciocolată
Mod de preparare
Puneți curmalele în vasul blenderului. Turnați peste ele laptele cald. Lăsați-le la înmuiat 30-60 de minute sau peste noapte.
Mixați ingredientele până rezultă un piure fin. Turnați-l într-un bol. Adăugați uleiul și cafeaua instant diluată cu puțină (dacă vreți să folosiți cafea).
Amestecați bine cu un tel. Incorporați apoi ingredientele uscate, trecute prin sită: făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și pudra de cacao.
Omogenizați ușor compoziția cu telul. Transferați-o într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Nivelați și presărați deasupra nucile tocate grosier și chipsurile de ciocolată.
Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Lăsați checul de post la copt circa 40 de minute. Verificați dacă este gata cu o scobitoare.
După ce scoateți checul din cuptor, lăsați-l o oră la răcit. Apoi îl puteți scoate din tavă și tăia.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de chec de post, pe care vă recomand să le încercați:
Chec de ciocolată natural, de post – fără zahăr, ulei și făină de grâu
Chec de post fără zahăr, gluten sau ulei – din făină de hrișcă
Chec de post fără gluten și fără zahăr
Chec cu banane fără zahăr și făină – rețetă rapidă la blender
Sursă rețetă: Meghna’s Food Magic, Dates & walnut chocolate cake – no sugar, no butter, no maida: https://www.instagram.com/p/C8UFALtyHSf/