Linte în stil indian – curry de linte cu lapte de cocos
Această linte în stil indian se face în jumătate de oră. Este un fel principal de mâncare care poate fi servit la prânz sau la cină.
Cremoasă, hrănitoare, sățioasă, reconfortantă – o recomandăm cu căldură în sezonul rece.
Această rețetă este cât se poate de sănătoasă, fiind făcută din ingrediente naturale, în special legume și leguminoase.
Nu conține gluten, soia, lactoză, nuci sau alte alimente cu potențial alergenic.
Cuprins
Linte în stil indian – rețetă
Nr. de porții: 4
Durată totală de preparare: 30 de minute
Ingrediente
- 1 conservă (425 g) de linte fiartă (v-o recomand pe aceasta ecologică, la borcan)
- 1 conservă de lapte de cocos gras sau cremă de cocos
- 160 g de ceapă tocată
- 133 g de cartof dulce tocat cubulețe
- 15 g de spanac congelat sau 30 g de spanac proaspăt
- 4 căței de usturoi
- 1 bucățică de ghimbir proaspăt
- ½ linguriță de turmeric
- 1 linguriță de garam masala (sau 1-2 lingurițe de pudră curry)
- ½ linguriță de sare
- ¼ linguriță de piper negru
- 1 linguriță de ulei
- ½ lingură de suc de lămâie
- pătrunjel pentru decor
Mod de preparare
Dacă folosiți linte fiartă de la conservă, scurgeți-o de zeamă și clătiți-o sub jet de pă.
Puneți o tigaie încăpătoare pe foc. Adăugați uleiul, și când s-a încins, puneți ceapa tocată mărunt împreună cu un praf de sare. Căliți ceapa până devine transparentă, timp de 4-5 minute.
Adăugați apoi usturoiul și ghimbirul tocate mărunt, sarea și mirodeniile. Turnați laptele de cocos și amestecați. Puneți apoi cartoful tăiat.
Acoperiți vasul cu un capac și lăsați mâncarea pe foc până când cartofii s-au înmuiat. Poate dura în jur de 10 minute.
Adăugați lintea gătită și spanacul, împreună cu sucul de lămâie. Amestecați ușor și lăsați mâncarea să tragă câteva clocote, timp de 2 minute. Gustați de sărat și ajustați după gust.
Opriți focul și presărați peste mâncare pătrunjelul tocat mărunt. Se poate servi cu suc de lămâie și piper măcinat deasupra.
Informații nutriționale
O porție din această mâncare de linte are cu aproximație următoarele valori nutriționale:
- 222 de calorii
- 4 g de grăsimi
- 12 g de proteine
- 37 g de carbohidrați
- 11 g de fibre
- 8 g de zaharuri
- 639 mg de potasiu
- 332 mg de sodiu
- 7050 UI de vitamina A
- 110 mg de calciu
- 6 mg de vitamina C
- 4 mg de fier
Note și sugestii
Dacă nu vă place lintea la conservă, puteți folosi linte fiartă de voi, în casă. Iar de nu agreați deloc gustul de linte, înlocuiți-o cu fasole sau năut.
Laptele de cocos poate fi înlocuit cu o cremă/smântână din caju, făcută la blender din fructele înmuiate în apă câteva ore.
Dacă vă plac mâncărurile mai acre, puteți adăuga la finalul preparării jumătate de cană de borș.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare pe care le puteți încerca:
Curry cu năut – rețetă de Jamie Oliver
Lipii din linte și apă (fără pic de făină sau ulei) – o rețetă ingenioasă!
Pate de post, din linte verde și miez de nucă
Supă de linte și lămâie, în stil libanez – rețetă de post
„Carne vegetariană” din linte (seitan fără gluten) – o rețetă fabuloasă!
Sursă rețetă: Vegan Richa, Lentil coconut curry (1 pan, 30 minutes): https://www.veganricha.com/lentil-coconut-curry/#recipe