Supă de linte și lămâie, în stil libanez – rețetă de post

Această supă de linte în stil libanez se numește „ Adas Bhamod”.

Se întâlnește peste tot în Orientul Mijlociu.

Supa de linte si lamaie in stil libanez

Supa de linte si lamaie in stil libanez: Robert Judge

Vă recomandăm să o încercați, deoarece conține ingrediente simple, care se găsesc și la noi.

Lintea este foarte bogată în proteine, minerale, fibre și alți nutrienți valoroși.

Supa aceasta este atât de aromată și hrănitoare, încât o veți prepara în mod regulat.

Supă de linte și lămâie – rețetă

Bucătărie: Libaneză
Nr. de porții: 4

Ingrediente

  • 1 ½ căni de linte
  • 6 căni de apă
  • 1 ceapă roșie
  • 1 cartof mare
  • 1 dovlecel sau zucchini mic
  • 4 căni de spanac proaspăt
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 4 linguri de suc de lămâie
  • 1 lingură de mentă uscată mărunțită
  • ½ linguriță de chimen
  • ulei de măsline
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare

Puteți folosi linte verde sau maro pentru această rețetă.

Alegeți lintea și spălați-o. Puneți-o într-o cratiță încăpătoare. Adăugați apa și așezați vasul pe aragaz.

Lăsați lintea să fiarbă la foc potrivit, timp de 8 minute.

Între timp, pregătiți celelalte legume. Curățați-le și spălați-le, după caz.

Tăiați ceapa cubulețe și căliți-o într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Puteți adăuga și 2-3 căței de usturoi acum.

După 5 minute, adăugați frunzele de spanac tocate. (Libanezii folosesc deseori la această supă de linte frunze de sfeclă în loc de spanac.)

Citește șiMâncare de linte în stil indian (Dahl)

Lăsați pe foc încă 2-3 minute, cât să se înmoaie bine spanacul și să își elibereze aroma.

După ce au trecut 8 minute de când fierbe lintea, adăugați amestecul de ceapă și spanac în ea.

Amestecați cu o lingură de lemn. Puneți tot acum dovleceii și cartoful, tăiate cuburi potrivite.

Puneți sare și piper, după gust.

Dați focul mai la mic și acoperiți cratița cu un capac.

Lăsați mâncarea să fiarbă încă 10-15 minute, sau până când cartofii s-au înmuiat complet, iar lintea a fiert bine.

Adăugați pătrunjelul tocat mărunt. Amestecați și mai lăsați mâncarea pe foc încă 5 minute.

Incorporați sucul de lămâie proaspăt stors, menta și chimenul.

Amestecați și stingeți focul. Dacă doriți ca supa să fie mai acră, mai adăugați zeamă de lămâie în momentul servirii, sau cu felii de lămâie.

Puteți renunța la mentă dacă nu vă place. Însă în combinație cu sucul de lămâie, ea este ingredientul care dă supei de linte o aromă aparte.

Citește șiSupă de linte în stil grecesc, cu un ingredient secret

Surse articol:

1. Souraya Farhat, Lebanese Style Lentil Soup with Swiss Chard and Lemon (Adas b Hamod), Blue Zones: https://www.bluezones.com/recipe/lebanese-style-lentil-soup-with-swiss-chard-and-lemon-adas-b-hamod/
2. Hadia Zebib, Sour Lentil Soup (Adas Bhamod), Hadia’s Lebanese Cuisine: https://hadiaslebanesecuisine.com/newsite/recipe-items/sour-lentil-soup-adas-bhamod-one-my-absolute-favorite-soups-and-ultimate-taste-winter-and/
3. Miss Gleason Sanchez Apostolides, Hadia Zebib, Adas bil Hamod (Lebanese Lentil Lemon Soup), All Recipes: https://www.allrecipes.com/recipe/163438/adas-bil-hamod-lebanese-lentil-lemon-soup/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.