Supă de linte cu roșii – rețetă delicioasă de post!

Am mâncat odată într-un restaurant din Salina Praid o supă de roșii cu linte care mi-a lăsat o impresie foarte bună. Mama a încercat să o reconstituie acasă și a ieșit o mâncare delicioasă!

Vă recomand cu căldură să încercați această supă. Este deosebit de gustoasă, savuroasă și hrănitoare.

Supa de linte cu rosii

Supa de linte cu rosii

Se poate face cu roșii proaspete, roșii pasate la conservă sau cu suc de roșii concentrat ori bulion. Combinația dintre linte roșie și tomate este un succes garantat!

Această mâncare este întâlnită în diferite culturi – grecească, turcească, orientală – fiecare având specificul ei sau anumite condimente tradiționale.

Legumele pot fi înlocuite cu altele, în funcție de ce vă place sau ce aveți prin frigider. De exemplu, rădăcinile de păstârnac și pătrunjel pot fi înlocuite cu rădăcină de țelină.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de supă de linte pe care vă recomand să le încercați:

Supă de linte și lămâie, în stil libanez – rețetă de post
Supă de linte în stil grecesc, cu un ingredient secret
Supă de linte roșie – rețetă turcească hrănitoare, bogată în proteine, benefică pentru siluetă
Supă de linte, morcov și chimen– savoare din Orient

Supa de linte rosie cu rosii - reteta

Supa de linte rosie cu rosii – reteta

Supa din linte cu rosii

Supa din linte cu rosii

Supa din linte cu rosii

Supă de linte cu roșii - rețetă de post

Categorie Soup

Ingrediente
  

  • 120 g de linte roșie
  • 1 ceapă medie
  • 1 morcov
  • 1/2 rădăcină de păstârnac
  • 1/2 rădăcină de pătrunjel
  • 230 g de roșii proaspete / suc de roșii / roșii pasate
  • 750 ml de apă
  • 1 lămâie mică lămâie
  • 2 linguri de ulei
  • 1 crenguță de cimbru uscat
  • sare și piper, după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Spălați bine lintea și lăsați-o la înmuita în apă 20-30 de minute. Acest pas nu este obligatoriu. Lintea roșie fierbe ușor și fără hidratare în prealabil.
  • Curățați toate legumele de coajă și spălați-le.
  • Tăiați ceapa și rădăcinoasele mărunt sau după preferință. Puneți uleiul la încins într-o cratiță și adăugați legumele tăiate.
  • Presați sare și amestecați. Puneți capacul și căliți-le timp de 5-7 minute, sau până când acestea se înmoaie.
  • Adăugați lintea, amestecați și căliți-o 1-2 minute, amestecând constant.
  • Turnați apa și adăugați roșiile tocate și crenguța de cimbru.
  • Când supa începe să fiarbă, reduceți temperatura și fierbeți la foc mic circa 20 de minute, sau până când lintea se înmoaie complet (nu o lăsați să se fleșcăiască).
  • Spre final se adaugă și sucul stors de la lămâie. Asezonați cu sare, piper și alte mirodenii, dacă vreți.
  • Puteți pune și puțin pătrunjel verde deasupra, după ce stingeți focul.

Notă

Supa de linte roșie se servește caldă, dar este bună și la temperatura camerei. Se poate reîncălzi pe aragaz. 
Dacă vă plac supele mai groase, o puteți pasa cu blenderul și transforma într-o supă-cremă delicioasă!
Pentru un gust mai deosebit, puteți folosi puțină paprika afumată!
Sursă rețetă: Dairy Diary, Smoky tomato and red lentil soup: https://www.dairydiary.co.uk/recipe-view/smoky-tomato-red-lentil-soup/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.