Usturoiul este unul din cele mai puternice plante alimentare care contribuie la prevenirea sau chiar la tratarea bolilor. A fost folosit din vechime ca tonic și antibiotic, în special în epidemiile de gripă, ciumă, tifos. Un mod inedit de a […]

Usturoiul este unul din cele mai puternice plante alimentare care contribuie la prevenirea sau chiar la tratarea bolilor. A fost folosit din vechime ca tonic și antibiotic, în special în epidemiile de gripă, ciumă, tifos. Un mod inedit de a […]
Această supă de roșii și pâine veche este o rețetă toscană tradițională. Se numește Pappa al Pomodoro și este cunoscută în bucătăria italiană. O savurează de obicei cu plăcere de toți membrii familiei. Rețeta este incredibil de simplă, dar reușită. […]
Te vei îndrăgosti pe loc de această supă turcească de linte cu sos de unt și boia. Este fină, cremoasă, reconfortantă și are o aromă deosebită, care îți va rămâne în amintire. După ce vei gusta din ea, vei dori […]
O rețetă simplă de supă, pe care o recomand tuturor să o încerce în vremea posturilor de peste an, este această supă de broccoli. Ea conține de fapt mai multe legume, însă cantitativ, predomină broccoli, care este un super-aliment. Atât […]
Dacă aveți mulți dovlecei în frigideri și nu știți ce să faceți cu ei, folosiți-i la această supă delicioasă! Rețeta este recomandată de dr. Doru Laza și se prepară foarte ușor. Conține doar legume și ingrediente vegetale, fiind un preparat […]
Dacă aveți un blender și o conservă de fasole în casă, puteți face această supă cremoasă din roșii și fasole. Este gata în câteva minute, fără fierbere, fără multă migală. Puteți folosi roșii proaspete, sau roșii la conservă. În acest […]
O ciorbă de fasole verde și legume este ideală pentru perioadele de post. Poate fi preparată cu diverse legume, în funcție de ce aveți prin frigider. Unii pun țelină, alții cartofi. Se poate folosi fasole verde sau galbenă, proaspătă sau […]
Supa rece de roșii este o rețetă tradițională din bucătăria spaniolă. Se numește „Gazpacho” și poate fi preparată cu diferite legume (crude sau fierte). În rândurile de mai jos vă propun o versiune ideală pentru zilele caniculare. Este vorba despre […]
Poate că nu ați mai auzit de Ovdukh până acum, însă vă va plăcea mult rețeta aceasta! Este o supă de iaurt și verdețuri de sezon, din bucătăria azeră, tradițională în Azerbaijan. Este o mâncare rece, perfectă pentru zilele călduroase […]
Această supă se prepară doar din legume. Este 100% naturală și hrănitoare. Are un singur ingredient gătit, restul sunt crude. O puteți încerca mai ales în perioadele de caniculă din timpul verii, când nu vreți să faceți extra căldură în […]
Am mâncat odată într-un restaurant din Salina Praid o supă de roșii cu linte care mi-a lăsat o impresie foarte bună. Mama a încercat să o reconstituie acasă și a ieșit o mâncare delicioasă! Vă recomand cu căldură să încercați […]
Cartea doctorului Robert Morse – „Să trăim sănătos, fără toxine” – este o sursă de inspirație pentru mulți pacienți și specialiști deopotrivă. Titlul acestei cărți spune multe despre subiectul și conținutul ei. În ea putem găsi diverse rețete și sfaturi […]
Supele cremoase sunt mâncăruri reconfortante în perioada rece a anului. Ne încălzesc, ne hrănesc și ne dau o stare de bine. Textura fină, consistența bogată și gustul lor dulce-acrișor nu au cum să ne lase indiferenți. Baza pentru supele-cremă din […]
Supa rece din avocado și spanac este o rețetă ideală pentru persoanele care țin post, urmează un regim vegan sau de crudități. Supa este cremoasă, hrănitoare și sățioasă. În plus, se prepară foarte rapid. Ce poate fi mai potrivit pentru […]
Dacă vă plac supele-cremă, nu trebuie să ratați această rețetă. Nu vă lăsați păcăliți de impresia că va fi foarte iute și dificil de consumat. Contrar așteptărilor, usturoiul nu se simte la fel de puternic când este fiert. În plus, […]