Supă-cremă de usturoi – fină precum catifeaua!  

Dacă vă plac supele-cremă, nu trebuie să ratați această rețetă.

Nu vă lăsați păcăliți de impresia că va fi foarte iute și dificil de consumat.

Supă-cremă de usturoi – fină precum catifeaua!  

Imagine sugestivă – supă-cremă de usturoi: Timolina

Contrar așteptărilor, usturoiul nu se simte la fel de puternic când este fiert.

În plus, în combinație cu celelate ingrediente, dă o supă fină și savuroasă.

Are o culoare albicioasă și o textură de catifea.

Supă-cremă de usturoi – rețetă

Nr. de porții: 4
Durată totală de preparare: 30 de minute

Ingrediente

  • 3 căpățâni de usturoi
  • 2 cartofi medii
  • 1 ceapă
  • 1 felie de rădăcină de țelină
  • ulei de măsline
  • sare și cimbru după gust

Mod de preparare

Puține mâncăruri se fac în 30 de minute, ca această supă-cremă de usturoi.

Trebuie doar să curățați legumele, să le tăiați și să le puneți la fiert, mai puțin usturoiul.

Turnați 1 litru de apă peste ele și puțină sare.

Când cartofii s-au pătruns bine, adăugați cățeii de usturoi curățați.

Lăsați-i să fiarbă 10 minute, apoi stingeți focul. Scurgeți zeama din cratiță, cât mai mult. Nu o aruncați.

Introduceți blenderul manual în vas și pasați legumele.

Trebuie să obțineți un piure fin. Turnați câte puțin din zeama în care au fiert legumele, pentru a da supei consistența care vă place.

Asezonați supa cu piper și alte condimente, după gust.

Supele-cremă se servesc în boluri adânci. Turnați câteva picături de ulei de măsline deasupra înainte de a vă așeza la masă.

Puteți presăra de asemenea deasupra puțin cimbru uscat.

Sugestii

Supa-cremă de usturoi poate fi mâncată cu pâine proaspătă sau lipii. Dar merge mai bine cu crutoane aromate sau pâine prăjită.

O altă idee ar fi să presărați legume coapte pe grătar pe deasupra.

În afara posturilor poate fi servită cu brânză rasă.

În compoziția acestei supei se pot adăuga și ciuperci sau broccoli. Vor face o pereche delicioasă cu aroma de usturoi.

Informații nutriționale

O porție de supă-cremă de usturoi preparată după această rețetă conține:

  • 100 de kilocalorii
  • 18 g de carbohidrați
  • 2 g de fibre
  • 3 g de proteine
  • 3 g de grăsimi
  • 1 g de zahăr

Ne putem imagina cât de sănătoasă este această supă.

Desfundă sinusurile dacă o mâncăm fierbinte. Întărește sistemul imunitar. Combate răceala și infecțiile. Ajută la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului.

Rețete similare

Supă-cremă de broccoli și spanac

Supă-cremă de ciuperci, pentru un abdomen plat – dr. Laura Ene

Supă-cremă de rădăcinoase și ghimbir

Supă-cremă din conopidă

Surse articol:

1. Iuliana Sbîrnea, Supă cremă de usturoi, rețetă delicioasă de post, Bucate Aromate: https://bucate-aromate.ro/2016/04/supa-crema-de-usturoi-de-post/
2. Miri Rotkovitz, Garlic tonic soup, The Spruce Eats: https://www.thespruceeats.com/garlic-tonic-soup-1763183

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.