Supă-cremă de ciuperci, pentru un abdomen plat – dr. Laura Ene

Supa de ciuperci și fistic este recomandată de dr. Laura Ene, și a fost concepută special pentru persoanele care țin cură de slăbire.

Face parte dintr-un meniu de o zi, sărac în calorii, care poate ajuta la obținerea unui abdomen plat. Rețeta se găsește în cartea „Salvat de KiloStop”.

Supa de ciuperci pentru un abdomen plat: Freepik – www.freepik.com

Ingredientul-surpriză al acestei supe este fisticul – o sursă foarte bună de proteine, fibre și antioxidanți. Deși îl găsim cel mai des în înghețate și dulciuri, fisticul poate fi adăugat și în salate, sau chiar în supe, după cum ne arată rețeta de mai jos.

Fisticul – conținut nutrițional și beneficii 

Contrar părerii generale, fisticul nu face parte din categoria nucilor, ci a semințelor. Puțini dintre noi știm că el este rudă apropiată cu caju-ul.

Acest aliment exotic, cu un preț pe măsură, este foarte hrănitor. Potrivit United States Department of Agriculture (USDA), 30 de grame de fistic crud (circa 49 de semințe de fistic) conțin:

• 159 de calorii
• 5,72 g de proteine
• 12,85 g de grăsimi
• 7,70 g de carbohidrați
• 2,17 g de zaharuri
• 24 mg de magneziu
• 291 mg de potasiu
• 139 mg de fosfor

O porție de fistic acoperă 37% din doza zilnică recomandată de vitamina B6 pentru adulți. această vitamină este importantă pentru energie, dezvoltarea creierului și metabolismul proteinelor.

Potrivit cercetărilor, fisticul are printre cele mai mari concentrații de compuși antioxidanți precum: y-tocoferol, fitosteroli și carotenoide xantofile.

Citește și: Pastă de fistic – rețetă + beneficii

Un studiu mic pe 28 de persoane cu hipercolesterolemie a arătat că 1-2 porții de fistic pe zi, timp de 1 lună, au crescut nivelurile de antioxidanți luteină, alfa-caroten și beta-caroten.

Consumul de fistic a fost asociat cu beneficii pentru vedere, sănătatea intestinală, sănătatea inimii și pentru diabetici.

Nu în mod întâmplător îl vedem incorporat într-o rețetă de slăbit. Consumul regulat de oleaginoase poate reduce riscul de îngrășare.

Un studiu din 2012 a arătat că participanții care au consumat 53 g de fistic pe o perioadă de 12 săptămâni au slăbit de două ori mai mult decât participanții care au mâncat covrigei (cu un conținut caloric similar) în loc de fistic.

Supă de ciuperci cu fistic – rețetă

Ingrediente

• 400 g de ciuperci
• 100 g de ceapă
• 50 g de fistic crud
• 10 g de usturoi
• sare, pătrunjel, nucșoară

Preparare

Curățați și tocați mărunt ceapa și usturoiul. Ciupercile se spală și se taie feliuțe. Se pun la călit într-o tigaie, apoi se acoperă cu apă. Se lasă la fiert la foc mic circa 10 minute, sau până când s-au înmuiat bine.

Se introduce apoi blenderul și se pasează până când ingredientele se transformă într-o pastă fină. Se adaugă sare și nucșoară, după gust.

Citește și: Cum scapi de grăsimea de pe abdomen – alimente și remedii naturiste

Supa-cremă de ciuperci se presară pe deasupra cu pătrunjel verde tocat mărunt și fistic zdrobit grosier. Poate fi servită fără pâine.

Informații nutriționale

O porție din această supă conține:

– 231,4 kilocalorii
– 22,2 g de glucide
– 13 g de grăsimi
– 12,9 g de proteine
– 6,7 g de fibre

Surse:

1. Dr. Laura Ene, Supă de ciuperci cu fistic, Dieta pentru un abdomen plat, Totul despre slăbit: https://totuldespreslabit.ro/dieta-pentru-abdomen-plat/

2. Jayne Leonard, Natalie Olsen, What are the benefits of pistachios? Medical News Today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/322899.php

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.