Ovdukh – supa rece din iaurt și verdețuri din Azerbaijan, cu care să te răcorești vara asta

Poate că nu ați mai auzit de Ovdukh până acum, însă vă va plăcea mult rețeta aceasta! Este o supă de iaurt și verdețuri de sezon, din bucătăria azeră, tradițională în Azerbaijan. 

Este o mâncare rece, perfectă pentru zilele călduroase de vară. Poate fi considerată chiar un antidot al căldurii, deoarece este răcoritoare și plină de prospețime. Nu trebuie să aprindeți aragazul sau cuptorul. Se prepară foarte ușor. 

Ovdukh – supa rece din iaurt și verdețuri din Azerbaijan, cu care să te răcorești vara asta

Imagine sugestiva: Ovdukh – supa rece din iaurt și verdețuri din Azerbaijan

O rețetă bună pentru diabet 

Această supă de iaurt și verdețuri poate fi inclusă în dieta diabeticilor și a celor care au intoleranță la gluten. Este de asemenea potrvită pentru slăbit.

Vă recomand și o carte cu rețete pentru diabet https://t.ly/X1AXD, aflată la reduceri, care vă poate fi utilă în bucătărie!

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care le puteți încerca: 

Supă-cremă rece din castraveți și iaurt vegan
Supă rece din iaurt și sfeclă – rețetă din bucătăria turcă
Supă turcească de iaurt și orez, cu sos de mentă – ușor de gătit în casă!

Supa rece din iaurt

Ovdukh – supa rece din iaurt și verdețuri

Ingrediente
  

  • 2 căni de iaurt natural simplu
  • 2 căni de apă
  • 1 castravete
  • 1/2 legătură de mărar
  • 1-2 linguri de mentă proaspătă tocată
  • 2 cepe verzi
  • 1 cățel de usturoi
  • sare și piper, după gust

Ingrediente opționale

  • ouă fierte și ridiche pentru servire / decor
  • 1 mână de orez fiert sau nuci, pentru textură

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți iaurtul într-o crăticioară. Adăugați apa și amestecați bine cu telul, până rezultă o compoziție omogenă.
  • Adăugați castraveții tăiați cubulețe, ceapa tăiată rondele și verdețurile tocate mărunt.
  • Asezonați supa cu sare și piper și amestecați bine, pentru omogenizare.
  • Acoperiți cratița cu capacul și dați-o în frigider. Trebuie să stea la rece cel puțin o oră, pentru ca supa să se răcească, iar aromele să se întrepătrundă.

Notă

Înainte de a o servi, amestecați bine în cratiță și serviți-o în boluri, cu ingredientele opționale recomandate, dacă vreți.
Vă sfătuiesc să folosiți un iaurt grecesc de calitate, cremos și fără mult zer.
Sursă rețetă: Intrecipes,Ovdukh: A Refreshing Azerbaijani Cold Yogurt Soup for Summer Days: https://www.intrecipes.com/recipe/ovdukh/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.