Ciorbă lipovenească din varză și sfeclă

Această ciorbă lipovenească din varză și sfeclă este ideală pentru sezonul rece.

Caldă, reconfortantă și sățioasă, cu siguranță veți simți beneficiile ei după un bol servit seara, când veniți de la serviciu.

Ciorba lipoveneasca din varza si sfecla

Ciorba lipoveneasca din varza si sfecla: Timolina-freepik.com

Ciorbele sunt o modalitate simplă de a include mai multe legume în dietă. Iar rețeta de mai jos conține un amestec delicios de varză, sfeclă, cartofi, morcovi, țelină, pătrunjel și roșii.

Puteți ajusta rețeta în funcție de legumele pe care le aveți în frigider. Aveți libertate de mișcare și în privința modului în care tăiați ingredientele.

Contează foarte mult aspectul, textura și culoarea unei mâncări.

Ciește și – Ciorbă ucraineană de sfeckă lobodă și varză roșie

Ciorbă lipovenească din varză și sfeclă – rețetă

Ingrediente

  • ½ varză mică
  • 3 cartofi
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 sfeclă
  • 1 țelină mică
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • ½ legătură de mărar
  • 250 ml de borș acru
  • 4 roșii fără coajă
  • ulei de măsline
  • sare, piper, dafin

Mod de preparare

Pregătiți toate legumele necesare. Curățați-le de coajă, după caz, spălați-le și tăiați-le după preferință.

Ceapa se toacă mărunt, cartofii se pot tăia cuburi mai mari, varza fideluță, sfecla bastonașe, morcovul, țelina și rădăcina de pătrunjel se pot da prin răzătoarea cu găuri mari.

Puneți câteva linguri de ulei de măsline într-o tigaie. Adăugați o ceapă, împreună cu dafinul și puțin piper. Căliți-o până devine ușor aurie.

Puneți peste ea rădăcinoasele date pe răzătoare, și sfecla. Se lasă pe foc câteva minute, cât să se pătrundă.

Transferați amestecul de legume într-o cratiță încăpătoare, pentru fierberea ciorbei.

Adăugați cartofii și sare. Turnați apă, cât considerați că este necesar, apoi aduceți la punctul de fierbere.

Fierbeți ciorba la foc potrivit, până când cartofii se înmoaie.

Turnați apoi borul acru. Dacă vreți o ciorbă mai lichidă, mai adăugați apă.

Gustați de sare și alte condimente.

Citește și – Ciorbă de conopidă și legume – rețetă de post cu numeroase beneficii pentru sănătate

În tigaia în care ați călit ceapa și rădăcinoasele se pune din nou puțin ulei și căliți varza. Lăsați-o pe foc până când începe să se nuanțeze. Adăugați apoi celelalte două cepe și căliți-le până se rumenesc.

Presărați piper, sare și amestecați. Puneți apoi roșiile tocate. Lăsați tigaia pe foc până când sucul de tomate scade. Amestecați des.

Când este gata, se transferă varza prăjită în ciorbă. Când începe să clocotească, stingeți focul și lăsați ciorba sub capac 10 minute, pentru ca ingredientele să se armonizeze.

Ciorba lipovenească de varză și sfeclă se servește fierbinte cu mărar mărunțit deasupra.

În zilele în care nu țineți post o puteți servi cu smântână sau iaurt.

Această ciorbă poate fi preparată și cu carne sau cu pește.

Citește și – De la ciorbă încoace nu s-a inventat nimic mai hrănitor, bun pentru detoxifiere și slăbit – dr. Mihaela Bilic

Sursă articol: Garda Culinară, Ști/Șci/Shchi – ciorbă rusească/lipovenească: https://www.gardaculinara.ro/sti-sci-shchi-ciorba-ruseasca-lipoveneasca/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.