Supă de morcov și dovlecel – rețetă dr. Robert Morse

Cartea doctorului Robert Morse – „Să trăim sănătos, fără toxine” – este o sursă de inspirație pentru mulți pacienți și specialiști deopotrivă.

Titlul acestei cărți spune multe despre subiectul și conținutul ei.

Supa de morcov si dovlecel

Supa de morcov si dovlecel: Freepik.com

În ea putem găsi diverse rețete și sfaturi despre ce alimente trebuie să consumăm pentru a avea un organism curat, dar și cum să combinăm corect alimentele.

Alimentația vegetală curăță corpul de toxine

Dr. Morse mizează pe hrana vie, bazată pe fructe și legume proaspete. Cartea sa conține și meniuri gătite, din diferite legume.

La modul ideal, ar trebui să mâncăm cât mai multe crudități – fructe și legumele, dar separat.

Acestea purifică organismul de toxine și ajută la vindecarea și regenerarea lui prin acțiunea lor alcalinizantă.

Mesele noastre trebuie să fie cât mai simple. La capitolul salate și supe putem alege diferite combinații de legume.

Un exemplu de supă simplă și sănătoasă este supa de morcov și dovlecel. Aceste legume se găsesc mai ales în sezonul rece.

Ideal ar fi să folosim legume naturale, bio. Dacă acestea au fost stropite, trebuie să le spălăm temeinic cu apă oxigenată și bicarbonat de sodiu.

Supă de morcov și dovlecel – rețetă

Ingrediente

  • 15 g de dovlecei
  • 10 morcovi
  • 1 ceapă dulce
  • 4-5 căței de usturoi
  • 3-4 linguri cu ulei de măsline
  • 1/3 legătură de pătrunjel

Mod de preparare

Curățați ceapa și tocați-o mărunt. Căliți-o în 2 linguri de ulei, până devine translucidă.

Luați cratița de pe foc și turnați apă. Adăugați dovleceii curățați de coji și semințe, pe care i-ați zdrobit mărunt. Puneți tot acum și morcovii decojiți și tocați mărunt.

Puneți capacul și aduceți la punctul de fierbere. Când apa începe să clocotească, dați focul la mediu. Fierbeți supa până când legumele se înmoaie, dar nu complet.

Morcovii trebuie să fie al dente. Adăugați acum ceapa călită, usturoiul și pătrunjelul tocate mărunt în prealabil.

Lăsați supa să mai fiarbă încă un minut, apoi opriți focul. Se poate servi imediat, sau când se mai răcorește.

Pe cât de simplă, pe atât de gustoasă este această supă. Savoarea ei este dată de ceapa călită și de usturoi.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de supe sănătoase pe care le puteți încerca:

Supa anti-infarct, pentru prevenire și refacere  – botanistul James Duke
Supă-cremă de morcov și ghimbir – mâncare delicioasă de post
Supa de chimen – cea mai ieftină și aromată din lume – rețeta bunicii
Supă rece din avocado și spanac – fără foc

Sursă articol: Dr. Robert Morse, Meniuri gătite, Supă de morcovi/dovlecei, Să trăim sănătos, fără toxine, Editura Paralela 45, 2015, p. 229

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.