Supa anti-infarct, pentru prevenire și refacere  – botanistul James Duke

Bolile coroanelor arteriale sunt asociate cu un risc crescut de deces. Mai ales infarctul miocardic.

Botanistul James A. Duke spune că acesta poate fi prevenit prin intervenții simple în stilul de viață.

Supa care te scapa si te reface dupa un infarct miocardic – botanistul James Duke

Imagine sugestiva: Supa care te scapa si te reface dupa un infarct miocardic. Kamran Aydinov

Din păcate, societatea modernă este expusă la diverși factori de risc ai bolilor cardiovasculare.

Citește și – Testul care arată dacă ai depuneri de calciu în artere și risc de infarct

Consumul excesiv de mâncare, zahăr, carbohidrați rafinați, grăsimi saturate și aditivi, sedentarismul, fumatul, consumul de alcool – iată câteva exemple în acest sens.

Prevenția este mama sănătății

Dacă oamenii și-ar schimba modul în care mănâncă și viețuiesc, aceste boli mortale nu și-ar mai avea locul în lume.

Cei bolnavi ar trebui să trateze nivelurile crescute ale tensiunii arteriale și colesterolului. La fel de important este să rezolve excesul ponderal, să facă mai multă mișcare, să renunțe la fumat și să reducă expunerea la stres.

Citește și – Reguli alimentare pentru a scăpa de colesterol, glicemie mare, grăsime corporală – dr. Gheorghe Cerin 

Toate aceste măsuri servesc la prevenirea infarctului miocardic. Medicii ar trebui să își consilieze pacienții să facă prevenție. Prevenția este reforma de care sistemul de sănătate are maximă nevoie la momentul actual.

Pe primul loc ar trebui să se afle metodele profilactice și abia pe locul al doilea metodele de tratament, consideră NIH (National Institutes of Health).

Supa anti-infarct – pentru prevenire și refacere 

Botanistul Duke vorbește în cartea sa „Farmacia Verde” despre potențialul unor alimente de a combate infarctul.

Autorul face referire la o supă de legume care poate preîntâmpina infarctul. Aceasta poate fi folosită și ca mijloc de recuperare a bolnavului care a suferit deja un infarct.

„Una din metodele mele preferate de prevenire – și de refacere – după un infarct miocardic nu o veți găsi în niciun tratat medical. Este vorba despre supa de legume”.

Duke o numește „medisupă” și o include în categoria medicamentelor naturale.

Nu oferă o rețetă cu ingrediente și cantități precise. Menționează doar legumele cele mai benefice contra infarctului și bolilor coronariene. Dvs. le puteți folosi la prepararea mai multor tipuri de supe sau ciorbe.

Legume benefice pentru sistemul cardiovascular

Pe lista legumelor anti-infarct, Duke include specii care subțiază sângele și previn formarea cheagurilor, scad tensiunea arterială și colesterolul, fortifică mușchiul inimii.

• ceapă, usturoi, ardei, ghimbir
• roșii, țelină, morcovi
• spanac
• vinete
• sparanghel, anghinare
• varză, conopidă, broccoli
• orz

Faceți diverse combinații. Rotiți legumele pentru a obține rețete diferite, în funcție de sezon.

Citește și – Mâncați mai des ceapă – fluidizează sângele, combate infarctul și infecțiile, calmează sistemul nervos, stimulează ficatul – dr. Ovidiu Bojor 

Toate aceste exemple sunt alimente care ar putea compune orice dietă sănătoasă. Au puține calorii și grăsimi și acționează favorabil asupra colesterolului și tensiunii arteriale.

Consumați o astfel de supă cel puțin de 1-2 ori pe săptămână. Mai ales dacă sunteți cu risc de producere a unui infarct miocardic.

Vă puteți ușura munca dacă faceți o cantitate mai mare și o păstrați în congelator în porții mici.

„Mă gândesc că prin înlocuirea unei mese cu carne sau cu brânzeturi cu o asemenea supă ați putea reduce cu 20% riscul unui infarct miocardic”.

Pe lângă legume, puteți servi și anumite fructe bogate în antioxidanți, benefice pentru sistemul cardiovascular: portocale, grepfrut, piersici, pepene, avocado. Grepfrutul nu trebuie administrat împreună cu medicamentele.

Sursă articol: James A. Duke, Bolile Cardiovasculare, Farmacia Verde, Editura All, București, 2009, pp. 111-112

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.