Afinele sunt clasate pe primele locuri în topul celor mai sănătoase alimente din lume. Ar trebui să profităm din plin de ele și să ne facem provizii cu fructe proaspete, de sezon. Afinele pot fi comparate cu statinele în ceea […]
![Afinele – „statinele” naturii care ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare](https://lataifas.ro/lataifas.ro/wp-content/uploads/2024/06/Afinele-statinele-naturii-150x150.jpg)
Afinele sunt clasate pe primele locuri în topul celor mai sănătoase alimente din lume. Ar trebui să profităm din plin de ele și să ne facem provizii cu fructe proaspete, de sezon. Afinele pot fi comparate cu statinele în ceea […]
Doctorul Robert Morse consideră castanul sălbatic un remediu pe care Dumnezeu l-a dat oamenilor pentru tratarea suferințelor sistemului circulator. Studiile științifice au demonstrat potențialul său terapeutic în insuficiența venoasă cronică, hemoroizi și edemele post-operatorii. Castanul sălbatic – proprietăți Castanul sălbatic […]
√ Articol bazat pe studii științifice Un cățel de usturoi pe zi previne formarea cheagurilor de sânge, spunea un studiu apărut în anul 1995 în jurnalul „Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids”. Usturoiul scade colesterolul din sânge Participanții la studiul […]
Păducelul (Crataegus monogyna) este folosit în scop medicinal de foarte mult timp. Medicul Dioscorides este primul care a descris efectele sale cardiovasculare în secolul 1. Chinezii au început să îl utilizeze în tratamentul bolilor de inimă începând cu secolul al […]
√ Articol bazat pe studii științifice Pepenele verde (Citrullus lanatus) este unul din cele mai iubite fructe ale verii. Dulce, savuros și răcoritor, nu ne trebuie alte motive în plus să ne înfruptăm din el cu orice ocazie. Pepenele este […]
√ Articol bazat pe studii științifice Dieta este și ar trebui văzută ca o componentă importantă a protocoalelor de prevenire a bolilor. Roșiile conțin compuși cardioprotectori Între alimentele care pot preîntâmpina apariția afecțiunilor cardiovasculare se numără tomatele. Acestea conțin antioxidanți […]
√ Articol bazat pe studii științifice Când ați mâncat ultima dată o porție de fasole? Acest aliment tradițional are beneficii atât de mari, încât ar trebui să îl includem săptămânal în dieta noastră. Leguminoasele conțin o serie de nutrienți esențiali […]
√ Articol bazat pe studii științifice Calciul nu se găsește doar în produsele lactate sau de origine animală. Îl găsim de asemenea în unele plante care au proprietăți medicinale. Coada-calului, urzica, trifoiul roșu și talpa-gâștei sunt doar câteva exemple. Talpa-gâștei […]
Bolile coroanelor arteriale sunt asociate cu un risc crescut de deces. Mai ales infarctul miocardic. Botanistul James A. Duke spune că acesta poate fi prevenit prin intervenții simple în stilul de viață. Din păcate, societatea modernă este expusă la diverși […]
Omul nu a fost creat să mănânce atât de mult cum o face azi. Perioadele de restriște alimentară din cursul istoriei ar putea fi considerate mai „sănătoase” decât ceea ce vedem acum. Explozia industriei alimentare a modificat modul în care […]
Dr. Pradip Jamnadas este medic de cardiologie în Florida, fondatorul și directorul medical al Centrului „Cardiovascular Interventions”. Practică cardiologia de peste 30 de ani. Este unul din puținii medici care pun accentul pe prevenirea bolilor de inimă printr-o nutriție corectă. […]
Expresia „o inimă de fier” nu se referă aici la aspectul spiritual, ci la partea biologică. Există mulți factori care influențează sănătatea inimii. Mulți dintre ei sunt controlabili, pentru că țin de stilul nostru de viață. Sfaturi pentru o inimă […]
Nu este de profesie nutriționist, însă consideră că hrana este o armă puternică împotriva bolilor cardio-metabolice. Cardiologul Gheorghe Cerin spune că, din păcate, bolnavii nu știu să o folosească. Hrana este o armă puternică împotriva bolilor cardio-metabolice Dacă ai hipertensiune, […]
Cunoscutul și îndrăgitul cardiolog Gheorghe Cerin abordează întâi de toate problema nutriției în relație cu pacienții săi. Este strategia numărul 1 de combatere a bolilor cardio-metabolice. Alimentația corectă poate face aceste afecțiuni reversibile. Alimentele vs. medicamentele pentru colesterol Pentru a […]
√ Articol bazat pe studii științifice Prevenția bolilor cardiovasculare prin alimentație este o strategie importantă pe care cercetătorii o evidențiază în studiile recente. Alimentele bogate în fibre, grăsimi sănătoase și antioxidanți aduc o contribuție valoroasă în această privință. Fructele acai […]