Supă rece din avocado și spanac – fără foc

Supa rece din avocado și spanac este o rețetă ideală pentru persoanele care țin post, urmează un regim vegan sau de crudități.

Supa este cremoasă, hrănitoare și sățioasă. În plus, se prepară foarte rapid.

Supa rece din avocado si spanac

Imagine cu titlu sugestiv: Supa rece din avocado si spanac

Ce poate fi mai potrivit pentru o zi călduroasă de vară în care nu îți vine să deschizi deloc aragazul sau cuptorul?

SUPĂ RECE DIN AVOCADO ȘI SPANAC – REȚETĂ

Durată totală de preparare: 7 minute
Nr. de porții. 2

INGREDIENTE

• 2 căni de spanac
• 1 avocado
• 1 lingură de ulei de măsline
• 2 lingurițe de suc de lămâie
• ¼ linguriță de sare de mare
• ½ cană de apă

INGREDIENTE OPȚIONALE

• 1 cățel de usturoi
• 1 linguriță de chimion

MOD DE PREPARARE

Spălați spanacul frunză cu frunză. Stoarceți-l bine de apă și rupeți-l bucăți.

Puneți-l în blender.

Adăugați pulpa de avocado, uleiul, sucul de lămâie, sarea și apa.

Mixați până când ingredientele se macină complet și se transformă într-o compoziție fină.

Dacă supa este prea groasă pentru placul vostru, mai puteți adăuga puțină apă.

NOTE ȘI SUGESTII

Se poate folosi și spanac congelat. În acest caz, lăsați-l la înmuiat, apoi puneți-l în blender.

Întrucât spanacul decongelat este destul de apos, este posibil să nu mai trebuiască toată apa.

Ajustați consistența supei după preferință. Dacă o vreți mai lichidă, mai puneți apă.

SUGESTII DE SERVIRE

Pentru a da supei mai multă consistență, puteți adăuga câteva la final frunze de spanac tocat mărunt, morcov ras, rondele de apio, roșii cherry tăiate sau cubulețe de castravete.

Aceste ingrediente nu se macină în blender, ci se pun direct în supă, în momentul servirii.

Supa poate fi servită și cu crutoane aromate sau bucăți de nucă. 

Este foarte important să știți că supa de avocado și spanac trebuie servită imediat.

Fiind crudă, nu rezistă mult. Se va oxida foarte repede.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE

Supa de avocado și spanac are un scor nutrițional 82 din 100.

Conținutul de calorii este foarte redus. La fel și cel de carbohidrați.

Este o sursă bună de fibre, vitamina B6, vitamina C și vitamina E.

Are cantități moderate de vitamina A, vitamina B2, calciu și fier.

Acoperă 100% din necesarul zilnic de vitamina K.

O porție (189 g) din această supă conține:

→ 214 calorii
→ 2,7 g de proteine
→ 20 g de grăsimi
→ 9 g de carbohidrați
→ 7 g de fibre
→ 0,53 g de zaharuri
→ 46 mg de calciu
→ 1,4 mg de fier
→ 323 mg de sodiu

REȚETE SIMILARE

Vă propunem și alte rețete asemănătoare:

Supă rece din kefir, castravete și mărar – bună pentru slăbit
Supă rece din legume de vară
Supă rece de avocado și castravete (rețetă video)
Okroshka – supă rusească rece cu lapte bătut

Rețetă preluată din: Rawtarian, Raw spinach avocado soup recipe: https://www.therawtarian.com/raw-spinach-avocado-soup-recipe

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.