Plăcinte integrale de post, cu spanac – făcute cu borș și apă minerală

Pentru această rețetă de plăcinte integrale de post cu spanac m-am inspirat dintr-o rețetă de plăcintă cu mere pe care am văzut-o pe canalul de Youtube „Rețetele Mihaelei”.

Am ajustat puțin ingredientele și cantitățile, pentru că nu am vrut să folosesc prea mult ulei. Dacă voi vreți un aluat mai fraged, trebuie să triplați cantitatea de ulei. 

Placinte integrale cu spanac

Placinte integrale cu spanac

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de plăcinte de post  pe care vă recomand să le încercați:

Plăcintă cu spanac și brânză – cu aluat simplu făcut în casă
Plăcintă de post cu spanac și roșii (fără făină și gluten)
Spanakopita – plăcintă grecească cu spanac, ușor de făcut acasă
Tartă cu tofu, spanac și praz (vegan)

Umplutura de spanac pentru placinte

Umplutura de spanac pentru placinte

Aluat integral pentru placinte

Aluat integral pentru placinte

Placinte spanac

Placinte spanac

Placinte de post cu spanac - reteta

Placinte de post cu spanac – reteta

Placinte spanac - reteta

Placinte spanac – reteta

Placinte din faina integrala si spanac

Placinte din faina integrala si spanac

Placinte din faina integrala si spanac

Plăcinte integrale de post, cu spanac

Categorie Appetizer, Snack

Ingrediente
  

Ingrediente pentru aluat

  • 200 ml de apă minerală
  • 100 ml de borș
  • 50 ml de ulei
  • 500+ g de făină integrală
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 2 lingurițe de sare

Ingrediente pentru umplutură

  • 400 g de spanac crud
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 80 g de semințe de floarea-soarelui
  • 1 lingură de fulgi de ovăz măcinați
  • sare, piper și mirodenii, după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți ingredientele lichide într-un bol încăpător: apa, borșul și uleiul.
  • Adăugați treptat făina cernută prin sită, praful de copt și sarea. Amestecați la început cu telul, apoi frământați cu mâna până rezultă un aluat legat și omogen. Ajustați cantitatea de făină dacă este nevoie.
  • Acoperiți aluat cu o folie de plastic sau puneți-l într-o pungă și dați-l în frigider, până faceți compoziția.
  • Curățați ceapa și morcovii de coajă. Tocați ceapa mărunt și puneți-o la călit în puțin ulei într-o crăticioară, cu sare.
  • Dați morcovii pe răzătoarea cu găuri mici și adăugați-i peste ceapă. Căliți-i câteva minute.
  • Între timp, spălați bine spanacul și tocați-l mărunt. Puneți-l în crăticioară și amestecați bine.
  • Puneți capacul și căliți legumele câteva minute, cât să se înmoaie puțin spanacul.
  • Stingeți focul și adăugați fulgii de ovăz și semințele măcinate. Puteți folosi o râșniță electrică de cafea sau un mini-tocător / robot.
  • Amestecați bine compoziția și dacă este încă moale, mai puneți făină de ovăz. Gustați de sare.
  • Scoateți aluatul din frigider și împărțiți-l în 6 bucăți egale.
  • Întindeți fiecare bucată de aluat într-o foaie subțire, lată de două palme și lungă cât tava în care veți coace plăcintele. Ajutați-vă de puțin ulei pentru a întinde foaia.
  • Puneți câteva linguri de umplutură de spanac și întindeți-o pe toată suprafața foii. Rulați foaia cu grijă într-un sul și așezați-o în tava tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei. Aplatizați puțin plăcinta ca să fie mai lată.
  • Continuați să formați și să umpleți plăcintele în același mod.
  • Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30-40 de minute. Depinde de cuptor. Plăcintele sunt gata când aluatul s-a copt și ele s-au rumenit deasupra.

Notă

Lăsați plăcintele să se răcească complet înainte de a le tăia. Se păstrează în frigider într-o caserolă închisă cu capac.
Poftă bună!

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.