Plăcintă cu foi și budincă de vanilie – rețetă de post, fără zahăr

Dacă aveți nevoie de un desert rapid și delicios, încercați această plăcintă cu foi și budincă de vanilie.

Se prepară ușor și fără multe ingrediente. Eu am făcut o versiune vegană și ceva mai dietetică, fără zahăr și ulei rafinat.

Placinta cu foi si budinca de vanilie fara zahar

Placinta cu foi si budinca de vanilie fara zahar

Plăcintă cu foi și budincă de vanilie – rețetă

Ingrediente

• 1 pachet de foi de plăcintă
• 1 litru de lapte vegetal
• 300 g de cremă de cocos (v-o recomand pe aceasta)
• 2 plicuri de budincă de vanilie fără zahăr (v-o recomand pe aceasta)
• îndulcitor după gust:
• esență de vanilie
• fructe sau dulceață fără zahăr: stevia, green sugar sau eritritol

Ingrediente pentru sirop

• 200 ml de compot sau suc de fructe
• îndulcitor după gust: stevia, green sugar sau eritritol

Mod de preparare

Pregătiți budinca de vanilie. Puneți un pahar de lapte vegetal într-un bol. Adăugați praful de budincă și amestecați bine cu un tel, până se dizolvă.

Turnați restul de lapte vegetal într-o crăticioară. Când începe să clocotească, dați focul la mic și turnați în fir amestecul de budincă. Amestecați repede cu un tel.

Fierbeți budinca până se îngroașă. Adăugați apoi circa 100-150 g de cremă de cocos. Amestecați și puneți îndulcitor, după gust. Eu am folosit extract lichid de stevia.

Turnați crema într-un bol și acoperiți-o cu o folie de plastic. Lăsați-o la răcorit, apoi puteți monta plăcinta.

Puneți hârtie de copt în tava cuptorului. Desfaceți foile de plăcintă. Ungeți fiecare foaie cu restul de cremă de cocos pe ambele părți, cu o pensulă.

Puneți jumătate din cantitatea de foi unse în tavă. Adăugați budinca de vanilie și distribuiți-o într-un strat uniform. Așezați din loc în loc fruct sau gem. Eu am folosit vișine.

Placinta cu foi si budinca de vanilie reteta

Placinta cu foi si budinca de vanilie reteta

Acoperiți cu restul de foi (unse pe fiecare parte cu lapte de cocos). Ultima foaie de deasupra trebuie să fie și ea unsă cu lapte de cocos.

Placinta cu budinca de vanilie fara zahar

Placinta cu budinca de vanilie fara zahar

Dați plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 30-40 de minute.

Placinta cu foi si budinca de vanilie 1

Placinta cu foi si budinca de vanilie

Între timp, pregătiți siropul. Puneți compotul sau sucul de fructe într-un ibric. Eu am avut suc de vișine diluat cu apă. Adăugați îndulcitorul și amestecați. Când începe să clocotească, se ia de pe foc.

Siropul se toarnă peste plăcinta abia scoasă din cuptor. Se acoperă și se lasă la înmuiat circa 30-60 de minute.

Dulciuri fara zahar

Cumpara cartea Dulciuri fara zahar

După ce s-a răcit, se poate tăia. Însă este mai bună dacă o lăsați peste noapte în frigider. Astfel budinca se va închega mai bine, iar plăcinta va fi mai fragedă și aromată.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:

Galaktoboureko – plăcintă grecească însiropată, cu cremă de griș (fără zahăr)
Adio plăcinta cu foi! Prăjitură cu mere și iaurt, fără gluten, fără zahăr
Plăcintă economică, cu foi, iaurt și stafide
Cea mai simplă plăcintă cu mere, din 2 ingrediente

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.