Dacă aveți câteva mere în casă și nu știți ce să faceți cu ele, încercați prăjitura de mai jos. Am găsit-o pe canalul de Youtube „Une jour une recette” și este foarte ușor de preparat în casă. Această rețetă se […]

Dacă aveți câteva mere în casă și nu știți ce să faceți cu ele, încercați prăjitura de mai jos. Am găsit-o pe canalul de Youtube „Une jour une recette” și este foarte ușor de preparat în casă. Această rețetă se […]
Plăcinta cu mere este un preparat tradițional nelipsit în familia gospodinelor care se respectă. Rețeta de mai jos este cu aluat făcut în casă, din ingrediente simple. Puteți folosi făină albă, integrală sau o combinație, pentru a obține un aluat […]
O plăcintă deosebit de gustoasă, care poate fi mâncată ca aperitiv sau ca gustate, este această plăcintă cu brânză, fără zahăr. Puteți folosi orice tip de brânză vă place, sau ce aveți în casă, precum telemea, caș, brânză de vaci, […]
Plăcinta cu mere este una din cele mai simple rețete. Poate fi preparată cu ouă și lactate, sau doar cu ingrediente de post. Iese foarte gustoasă în ambele variante. Dacă vreți să încercați ceva mai diferit, adăugați câteva nuci măcinate […]
Plăcintele cu brânză sărată sau iute sunt deosebit de gustoase și preferate de mulți în locul celor cu brânză dulce sau cu zahăr. Se prepară des în Moldova, iar rețeta este destul de simplă. Ea poate fi adaptată în funcție […]
Dacă aveți nevoie de un desert rapid și delicios, încercați această plăcintă cu foi și budincă de vanilie. Se prepară ușor și fără multe ingrediente. Eu am făcut o versiune vegană și ceva mai dietetică, fără zahăr și ulei rafinat. […]
Dacă și voi aveți în cămară borcane de zacuscă de anii trecuți, vă recomand să încercați această rețetă de pachețele cu zacuscă. Puteți folosi orice fel de zacuscă aveți prin casă – cu ardei, vinete, roșii, ghebe, gălbiori orez etc. […]
Această plăcintă cu varză murată se prepară foarte repede. Eu am folosit un aluat simplu, de post, cu maia. Însă voi puteți folosi drojdie uscată sau proaspătă dacă nu aveți maia. Nu am folosit ulei la aluat, iar la coacere […]
De când am reușit să-mi cresc propria cultură de maia vreau să experimentez cu diverse rețete. Aluatul cu maia nu merge doar la pâine, ci și la plăcinte, cozonaci, gogoși, cornuri, rulouri. Am încercat așadar să fac niște plăcinte cu […]
Pentru această rețetă de plăcinte integrale de post cu spanac m-am inspirat dintr-o rețetă de plăcintă cu mere pe care am văzut-o pe canalul de Youtube „Rețetele Mihaelei”. Am ajustat puțin ingredientele și cantitățile, pentru că nu am vrut să […]
Vă place plăcinta dobrogeană sau plăcinta cu brânză sărată în general? Cu siguranță veți fi încântați de rețeta de plăcintă cu spanac și brânză pe care v-o propunem în acest articol. Este o copie reușită a burek-ului grecesc cu spanac […]
Orice desert care se face din foi de plăcintă este extrem de rapid și totodată delicios. Plăcinta economică, cu foi, iaurt și stafide nu este o excepție. Toată lumea o adoră pur și simplu pentru frăgezimea ei, gustul delicat, ușor […]
Ce poate fi mai atractiv decât un desert de casă care nu necesită aluat? Dacă vreți să mâncați ceva dulce, dar fără să stați mult în bucătărie, vă sugerăm să încercați plăcinta fără aluat prezentată mai jos. Aluatul tradițional, făcut […]
Această plăcintă grecească din praz și brânză feta se numește la greci „Prasopita”. Este o rețetă simplă, care poate fi preparată și servită în orice moment al zilei. Plăcintele – în special cele cu brânză – sunt emblematice pentru bucătăria […]
Vă prezentăm o rețetă de plăcintă dobrogeană, preparată ca la mănăstire, fără zahăr. Se folosește brânză, stafide și iaurt. Acest fel de plăcintă are un mod aparte de împachetare a foii de aluat, mai dificil de descris în cuvinte. Dacă […]