Plăcintă cu Dovleac Dukan – Rețete Simple

Dovleacul este un fruct deosebit al toamnei, care poate fi folosit cu ingeniozitate la prepararea de deserturi de sezon. Dovleacul copt cu miere sau zahăr este o delicatesă simplă, ideală pentru serile reci. Plăcinta cu dovleac este o altă rețetă ușoară și delicioasă care poate fi servită dimineața cu ceai, sau în orice moment al zilei. Se poate folosi făină integrală și alte fructe uscate, cum sunt nucile sau stafidele.

Rețetă Plăcintă cu Dovleac Dukan

Rețetă Plăcintă cu Dovleac Dukan

Plăcintă cu Dovleac Dukan

Ingrediente pentru aluat:

• 500 g de quark (brânză de vaci)
• 4 linguri de lapte praf
• 160 g de gluten
• 80 g de amidon de porumb
• un plic de praf de copt
• îndulcitor lichid (4-5 linguri)
• esență de vanilie

Ingrediente umplutură:

• 700-800 g de dovleac
• 3 linguri de îndulcitor
• 2-3 lingurițe de scorțișoară

Mod de preparare:

Pentru prepararea aluatului, se amestecă toate ingredientele listate mai sus și se frământă pentru obținerea unui aluat omogen.

Coca astfel obținută se învelește într-o folie alimentară și se dă la frigider un ceas, pentru a fi mai ușor de manevrat.

Pentru umplutură, se curăță un dovleac de 700-800 g și se dă prin răzătoarea mare. Dovleacul ras se pune la fiert într-o cratiță împreună cu îndulcitorul, scorțișoara și vanilia. Se amestecă și se lasă până când dovleacul se înmoaie bine. Se pune apoi într-o sită și când s-a răcit suficient se stoarce bine pentru a evita curgerea sucului în cuptor.

Se pregătește o tavă și se tapetează cu hârtie de copt, unsă cu puțin ulei sau apă rece. Se scoate aluatul de la rece și se împarte în două. Se pudrează masa cu gluten și se întinde o bucată de aluat subțire. Se pune prima foaie în tavă și se adaugă umplutura rece. Se întinde bine la un nivel uniform. Se pune și a doua foaie de aluat întinsă și apoi se înțeapă pe alocuri cu o furculiță.

Plăcinta astfel asamblată se dă la cuptorul preîncălzit și se lasă până la rumenirea uniformă (30-40 de minute). Se lasă la răcit și se taie pătrățele sau în formele dorite. Se pudrează cu zahăr vanilat.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.