Cea mai sănătoasă plăcintă cu dovleac – fără aluat, fără foc și fără zahăr

Această plăcintă cu dovleac este cu siguranță cea mai bună variantă pe care ați gustat-o vreodată. Este incredibil de gustoasă: crocantă la bază și cremoasă la interior. Este mult mai sănătoasă și mai apetisantă decât plăcinta clasică, preparată cu aluat și zahăr rafinat.

Plăcintă cu Dovleac fără aluat și fără foc

Plăcintă cu Dovleac fără aluat și fără foc

Plăcintă de dovleac crudă:  rețetă

Dovleacul este probabil cea mai atractivă ofertă a toamnei. Este plin cu vitamine, minerale, antioxidanți și fitonutrienți, de care ne putem “sătura” atâta timp cât mâncăm dovleacul crud. Nu foarte multe persoane știu că dovleacul conține proteine, luteină (benefică pentru ochi), Vitaminele B, C și E, fier, zinc, magneziu, potasiu și betacarotenoizi, care previn deteriorarea celulelor, bolile de rinichi, de vezică și de prostată. În plus, dovleacul ajută la scăderea colesterolului.

Ingrediente crustă

• 1 nucă de cocos matură
• 1 cană de stafide
• 1 praf de scorțișoară

Ingrediente umplutură

• 1 dovleac dulce (de zahăr)
• 7-10 curmale
• ½ linguriță de cuișoare
• 1 linguriță de scorțișoară
• 1 cm de rădăcină de ghimbir (sau 1-2 lingurițe de pulbere de ghimbir)

Preparare

Mai întâi se prepară “aluatul”, adică baza plăcintei. Se sparge nuca de cocos, se scoate miezul și se rade. Sau se pot folosi fulgi de nucă de cocos gata cumpărați de la magazin.

Se pune nuca de cocos și stafidele în blender sau robot, și se mixează până când ingredientele se transformă într-un aluat lipicios. Puteți adăuga mai multe stafide dacă doriți. Asigurați-vă că amestecul nu este prea uscat sau sfărâmicios.

Puneți amestecul într-o formă rotundă, și apăsați cu mâna, tipărind bine până când se obține un strat uniform. Această crustă va ține locul aluatului clasic.

Urmează prepararea umpluturii. Se decojește dovleacul, se taie în jumătate și se scot semințele. Se taie mai departe în bucăți mici, și se pasează într-un blender cu viteză mare. Se adaugă și curmalele, ghimbirul și aromatele. Se pune și puțină apă, pentru a ajuta aparatul să meargă. Pulsați până când rezultă o pastă cremoasă, omogenă. (Dacă nu aveți blender sau robot, folosiți mașina de tocat carne pentru a da dovleacul și curmalele, înmuiate în apă 1 oră înainte).

Așezați crema obținută deasupra crustei din nucă de cocos și stafide și nivelați. Aceasta este plăcinta de dovleac crudă. Dacă vreți să aibă un gust desăvârșit, puneți plăcinta în frigider și lăsați-o câteva ore, sau peste noapte. Astfel aromele se vor intensifica, iar crusta și crema vor deveni mai ferme.

Curmalele sunt foarte dulci, de aceea nu este nevoie de zahăr sau alt îndulcitor pentru această plăcintă.

Sursă: http://rawedibles.blogspot.ro/2014/09/the-best-raw-pumpkin-pie-recipe-better.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

2 comentarii

  1. Dovleacul crud dat prin razatoare si pus in salata este deosebit de gustos si sanatos.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.