Plăcintă de MĂR “la pahar” – fără făină, zahăr sau ulei! (rețetă video)

Da, ați citit bine, plăcintă de măr, la pahar. Așa se numește acest smoothie delicios, din măr, banană și mirodeniile pe care le folosim de obicei la prăjitura tradițională cu mere: scorțișoară, nucșoară și cuișoare.

Plăcintă de Măr La Pahar

Plăcintă de Măr La Pahar

Cei care și-au schimbat stilul de viață și încearcă să mănânce sănătos vor găsi această rețetă foarte atractivă. Este un mod cu totul nou de a prepara un desert cu un gust asemănător plăcintei clasice cu mere, însă fără a folosi făină, zahăr sau ulei.

Această plăcintă lichidă este o alternativă mult mai sănătoasă și mai ușoară la deserturile tradiționale, pe care le preparăm de regulă cu făină și foarte mult zahăr.

Este unul din cele mai practice deserturi pe care vi le puteți prepara singuri acasă, ori de câte ori simțiți nevoia să mâncați ceva dulce, dar care să nu îngrașe sau să conțină zahăr.

Smoothie „plăcintă de măr” – rețetă

Pentru o porție (un pahar), aveți nevoie de o jumătate de măr și o jumătate de banană. De regulă nu folosim banane la plăcinta cu mere, însă aceasta va ajuta sucul să se îngroașe, și să aibă o textură cremoasă. Combinația acestor ingrediente minime face această băutură cremoasă asemănătoare la gust cu plăcinta, doar că este într-o formă lichidă.

Plăcintă de Măr "La Pahar"

Plăcintă de Măr „La Pahar”

Ingrediente

• 250 ml de lapte vegetal
• ½ măr
• ½ banană
• ¼ linguriță de scorțișoară
• 1 vârf de cuțit de nucșoară
• 1 vârf de cuțit de cuișoare

Preparare

Puteți curăța mărul de coajă dacă vreți. Dacă alegeți să-l folosiți cu tot cu coajă, spălați-l înainte cu oțet de mere, pentru a curăța coaja de eventualele pesticide. Laptele vegetal poate fi de: soia, migdale, orez, ovăz, cocos etc). Puneți toate ingredientele în blender, și pulsați circa 40-60 de secunde, până când ați obținut un suc cremos și fin. Va ieși un desert dulce, însă dacă îl vreți mai dulce, adăugați 1 linguriță de miere.

Plăcintă de Măr "La Pahar"

Plăcintă de Măr „La Pahar”

Puteți înlocui banana cu avocado, mărul cu o pară, mierea de albine cu stevia, sau sirop de arțar, deși combinația de mai sus este cea mai reușită.

Vezi și rețeta video:

Citeşte mai multe despre:

5 comentarii

  1. Este foarte buna si sanatosa

  2. Acum prepar…pare minunat acest desert….dar doar jumatate de mar?nu….un mar ,o banana,o lingurita de fulgi de ovaz,si vad eu ce mai pun.

  3. waooo ce bine arata,si ce gust bun o avea!

  4. am de toate, doar blender imi mai trebuie

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.