Plăcintă cu spanac și brânză – cu aluat simplu făcut în casă

Vă place plăcinta dobrogeană sau plăcinta cu brânză sărată în general?

Cu siguranță veți fi încântați de rețeta de plăcintă cu spanac și brânză pe care v-o propunem în acest articol.

Placinta cu branza si spanac

Placinta cu branza si spanac

Este o copie reușită a burek-ului grecesc cu spanac și brânză de la Ldl, cu precizarea că totul este făcut în casă. Acesta este un mare plus în ceea ce privește sănătatea.

Dacă nu aveți mult timp la dispoziție pentru gătit, puteți folosi un pachet de foi de plăcintă din comerț.

Citește și – Cum se face aluatul filo în casă

Noi am făcut un aluat în casă, cu ingrediente naturale. Este mult mai sănătos și mai delicios decât ceea ce găsim în magazine.

Plăcintă cu spanac și brânză – rețetă

Ingrediente aluat:

• 700 g de făină
• 10 g de drojdie proaspătă
• 1 linguriță de sare
• 200 ml de apă fierbinte
• 2 linguri de iaurt
• 1 ou + 1 ou pentru uns
• 4 linguri de ulei de măsline

Ingrediente umplutură:

• 450 g de spanac congelat
• 500 g de ciuperci albe champignon
• 1 ceapă mare
• 1 ardei kapia sau ardei gras
• 200 g de brânză sărată
• 2 căței de usturoi
• sare și piper, după gust

Mod de preparare

Puneți oul, iaurtul și 2 linguri de ulei într-un bol încăpător. Amestecați bine, cu o furculiță. Puneți făina într-o parte a bolului. Turnați apa fierbinte și amestecați cu puțină făină.

Puneți și puțină apă rece pentru a coborî temperatura apei. Puneți drojdia și amestecați. Lăsați-o la umflat 10 minute.

Începeți să frământați aluatul. Ajustați cantitatea de făină pe măsură ce frământați.

La final adăugați celelalte două linguri de ulei și frământați încă o dată. Acoperiți bolul și lăsați aluatul să crească 40-60 de minute.

După ce aluatul a crescut, puneți-l pe masa de lucru și împărțiți-l în 7 bucăți egale. Sau în atâtea bucăți câte plăcinte vă intră în tava cuptorului.

Căliți ceapa până se înmoaie. Adăugați ciupercile și ardeiul tăiate. După ce s-au înmuiat, puneți spanacul și amestecați. Căliți încă puțin.

Dacă umplutura este zemoasă, adăugați o lingură de făină să se lege. Stingeți focul și adăugați usturoiul tocat mărunt și ametecați. Împărțiți umplutura în 7 grămăjoare.

Luați fiecare bilă de aluat și întindeți-o cu sucitorul într-o foaie lungă cât tava. Foia trebuie să fie cât mai subțire.

Puneți umplutura repartizată și distribuiți-o pe toată suprafața foii. Rulați foaia pe lung, ca să arate ca o plăcintă lată de trei degete. Procedați la fel cu toate bucățile de aluat.

Plăcintele formate se pun în tava cuptorului unsă cu ulei. Se ung deasupra cu un ou băutut cu puțină sare. Puteți presăra peste ele semințe de susan sau chimen negru.

Preîncălziți cuptorul la 200 C. Coaceți plăcintele 30-40 de minute, sau până când sunt ușor rumenite.

Acest plăcinte cu spanac și brânză sunt delicioase. Pot fi servite calde, dar și reci.

Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Gustul de brânză este mai pronunțat după ce se răcesc. Se simte foarte bine și spanacul și ciupercile. Au un gust ușor dulceag.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de plăcintă cu spanac:

Spanakopita – plăcintă grecească, cu spanac și brânză

Plăcintă de post cu spanac și roșii (fără făină și gluten)

Tartă cu spanac, tofu și praz (vegan)

Placinta cu spanac si branza reteta

Placinta cu spanac si branza reteta

Note și sugestii

Aluatul pentru plăcinta cu brânză sărată sau poate fi făcut de post, doar din făină, apă, ulei și sare. În acest caz, faceți umplutura doar din spanac, ciuperci și alte legume.

Din umplutura de brânză și spanac se pot obține de asemenea turte delicioase.

Aluatul este potrivit și pentru plăcintele dulci, cu brânză de vaci, cu nucă, cu mere sau alte umpluturi care vă plac.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.