Tartă cu tofu, spanac și praz (vegan)

Tarta cu tofu, spanac și praz este o alegere genială pentru cei care țin post sau sunt vegetarieni.

Deși se prepară în mod normal din ouă și are de regulă adaos de brânză, versiunea de mai jos este „veganizată”.

Tarta cu tofu, spanac si praz (vegan)

Imagine cu titlu sugestiv: tarta cu tofu, spanac si praz: Katrin Gilger

Ingredientele sunt simple, dar furnizează nutrienți valoroși, precum proteine, fibre, vitamine și minerale.

Rețeta este un real succes. Tarta are consistența potrivită pentru o tartă. Este consistent, sățios și reconfortant.

Turmericul îi dă o culoare aurie, similară oului.

Poate fi servită caldă sau rece.

Respectă cerințele unei farfurii ideale. Are 42% legume, 34% cereale și amidon și 24% proteine.

TARTĂ VEGANĂ DIN TOFU, SPANAC ȘI PRAZ – REȚETĂ

Nr. de porții: 4
Durată totală de preparare: 1 oră și 7 minute

INGREDIENTE BLAT

270 g de aluat de foietaj
1 lingură de pesmet

INGREDIENTE UMPLUTURĂ

 150 g de spanac proaspăt
2 tulpini de praz
650 g de tofu ferm
1 ceapă medie
3 căței de usturoi
1 lingură de ulei
9 g de fulgi de drojdie inactivă
1 lingură de amidon
1 linguriță de muștar
½ linguriță de sare
½ cub de knorr de legume
1 linguriță de cimbru uscat
1 linguriță de pătrunjel uscat
½ linguriță de piper măcinat
1 linguriță de turmeric măcinat
3 linguri de suc de lămâie

INGREDIENTE DECOR

12-14 roșii cherry
pătrunjel verde
fulgi de ardei iute sau dulce

PREPARARE

Înlăturați partea verde închis de la tulpinile de praz, adică frunzele. Pe acestea le puteți folosi la o supă sau ciorbă.

Tăiați tulpinile păstrate pe lungime în două. Spălați-le bine sub jet de apă, desfăcând foile pentru a înlătura toate impuritățile din ele.

Tocați apoi tulpinile mărunt.

Curățați ceapa și usturoiul și tocați-le și pe acestea mărunt.

Puneți uleiul într-o tigaie. Când s-a încins, puneți legumele tocate. Adăugați sarea și amestecați cu o lingură de lemn.

Sarea va ajuta legumele să își elibereze sucurile.

Căliți legumele 7 minute, până când se înmoaie și lichidul s-a evaporat.

Între timp, spălați și tocați mărunt frunzele de spanac. Deși pare o cantitate mare, pe măsură ce se gătesc își pierd din volum.

Adăugați spanacul peste legumele înmuiate. Puneți acum cubul de knorr și condimentele.

Amestecați bine și căliți încă 2-3 minute. Este important ca amestecul de legume să se usuce bine și să nu aibă zeamă.

În caz contrar, umplutura va ieși moale.

Ungeți o formă rotundă cu ulei, inclusiv pe pereți. Tava poate avea o dimensiune de 24-26 cm.

Autoarea rețetei a folosit o tavă de 25 cm.

Așezați un pătrat de aluat de foietaj în tavă, inclusiv peste pereți. Presați-l bine.

Înțepați-l din loc în loc pentru a împiedica umflarea în timpul coacerii și a avea un blat uniform.

Presărați pesmetul pe toată suprafața aluatului. Acesta are rolul de a absorbi lichidul care s-ar putea scurge din umplutură.

Stoarceți blocurile de tofu foarte bine, pentru a elimina tot lichidul din ele.

Puneți-l apoi în vasul robotului de bucătărie cu lama S.

Adăugați sucul de lămâie, fulgii de drojdie nutrițională și amidonul.

Puneți turmericul, muștarul și sarea.

Puneți capacul și porniți robotul. Mixați până când rezultă o compoziție fină, omogenă.

Transferați pasta de tofu peste compoziția de praz și spanac din tigaie.

Amestecați bine și puneți umplutura în tavă, peste foietaj.

Nivelați cu dosul lingurii pentru a obține o suprafață uniformă.

Spălați și tăiați roșiile cherry. Așezați-le cu partea tăiată în sus. Vor crea un efect vizual deosebit.

Presărați și pătrunjel verde tocat mărunt.

Rulați excesul de aluat de pe margini în interior, creând o margine frumoasă.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, pe raftul din mijloc.

Coaceți tarta cu tofu, spanac și praz până când aluatul se rumenește ușor iar umplutura a devenit fermă la atingere.

Durează circa 35-40 de minute, în funcție de capacitatea cuptorului.

Lăsați tarta să se răcească înainte să o tăiați.

O puteți servi acasă, sau la serviciu.

Dacă este tot ce veți mânca la masa respectivă, puteți tăia o porție mai generoasă (tăiați tarta în patru).

Dacă o tăiați în felii mai subțiri, veți obține mult mai multe porții.

Se poate servi la micul-dejun sau la prânz.

Păstrați tarta cu tofu, spanac și praz într-o caserolă în frigider. Rezistă până la 3 zile.

REȚETE SIMILARE

Tartă de post cu spanac – neașteptat de rapidă și gustoasă!
Tartă de post la tigaie – din făină de năut și legume
Tartă cu somon și blat din orez (rețetă cu beneficii)

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE

O porție (un sfert) din această tartă de tofu cu praz conține:

546 kilocalorii
47 g de grăsimi totale
10 g de grăsimi saturate
47 g de carbohidrați
6 g de fibre
8 g de zaharuri
25 g de proteine
837 mg de sodiu
929 mg de potasiu
398 mg de fosfor
51 mg de magneziu
34 g de vitamina B3
20 mg de colină
30 mg de vitamina C
6 mg de fier
4 mg de zinc

Sursă articol: Pick Up Limes, Leek and Spinach Tofu Quiche: https://www.pickuplimes.com/recipe/leek-and-spinach-tofu-quiche-589

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.