Plăcintă rapidă cu brânză și mere, fără aluat

Ce poate fi mai atractiv decât un desert de casă care nu necesită aluat? Dacă vreți să mâncați ceva dulce, dar fără să stați mult în bucătărie, vă sugerăm să încercați plăcinta fără aluat prezentată mai jos.

Aluatul tradițional, făcut în casă, este fără îndoială mai sănătos decât orice se vinde în magazine.

Placinta de branza si mere fara aluat

Placinta de branza si mere fara aluat

Un înlocuitor cât de cât acceptabil pentru aluatul clasic este lipia. De departe este o alegere mult mai bună decât foile de plăcintă sau foietajul din magazine, care conțin grăsimi nesănătoase.

Lipia se prepară dintr-un aluat simplu și nu conține zahăr. Se poate face ușor și în casă.

O putem umple cu diverse compoziții – sărate sau dulci. O idee ingenioasă este să o folosim la prepararea unei plăcinte dulci.

Cumpărați o lipie mare, cu formă dreptunghiulară, cu diametrul de 32 x 45 cm.

Citește și – Lipii libaneze din făină integrală

Plăcintă fără aluat – rețetă

Ingrediente

  • 1 lipie mare
  • 2 mere
  • 180 g de brânză de vaci
  • 1 ou
  • 2 linguri de smântână
  • 2 linguri de zahăr
  • ½ linguriță de scorțișoară
  • esență de vanilie, rom etc.

Mod de preparare

Întrucât foaia pentru plăcintă deja o aveți, mai trebuie să pregătiți umplutura.

Puneți brânza și smântâna într-un bol și frecați-le împreună cu zahărul, până se fac pastă.

Cel mai bine se pretează la această rețetă brânza umedă, moale, și nu cea uscată sau scursă bine.

Citește și – Plăcintă cu mere din aluat simplu, fără zahăr

Decojiți apoi merele, răzuiți-le prin răzătoarea cu găuri mari și asezonați-le cu scorțișoară și puțin zahăr.

Așezați lipia de masa de lucru. Puneți pasta de brânză, distribuind-o uniform pe toată suprafața lipiei.

Presărați apoi merele rase, acoperind din nou toată suprafața.

Începeți să rulați lipia cu grijă, cât mai strâns.

Citește și – Pogăcele cu brânză de vaci și telemea, cu aluat fără drojdie și fără frământare

Puneți rulada obținută în tava cuptorului, pe care ați așezat înainte hârtie de copt.

Așezați rulada cu încheietura în jos, ca să nu curgă compoziția. Bateți oul într-un bol și ungeți plăcinta folosind o pensulă.

Introduceți plăcinta în cuptorul încins la 180 de grade Celsius. Nu necesită un timp mare de coacere. În circa 20 de minute ar trebui să fie gata.

Nu o tăiați înainte de a se răci complet.

Plăcinta cu brânză și mere cu foaie de lipie poate fi tăiată felii. Ce rămâne se păstrează la frigider.

Merge foarte bine la masa de dimineață, alături de o ceașcă de lapte bătut, lapte dulce, ceai sau cafea.

Poate fi servită și ca gustare între mese.

Citește și – Cum să faci pască din brânză și smântână fără aluat

Este un desert ușor, fără multe calorii și suficient de hrănitor și sățios.

Dacă doriți, puteți umple lipia doar cu mere sau doar cu brânză. De pildă, dacă e o zi de post, puteți folosi o compoziție de mere rase, sau gem/dulceață și nuci.

Sport la gătit și poftă bună!

Citește și – Cea mai sănătoasă plăcintă cu dovleac – fără aluat, fără foc și fără zahăr

Sursă: Rețete Ușoare.eu, Veți pregăti această ruladă în fiecare zi! Nimeni nu-și dă seama că este preparată fără aluat: https://retete-usoare.eu/veti-pregati-aceasta-rulada-in-fiecare-zi-nimeni-nu-si-da-seama-ca-este-preparata-fara-aluat/

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.